11 листоп. 2020 09:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

782

0

Стільниця для кухні. Яку обрати?

Стільниця для кухні. Яку обрати?

Поділимося з вами найкращими варіантами стільниць з точки зору дизайнерів та технологів меблевої майстерні INSIDE.


Стільниця для кухні. Яку обрати?

Стільниця – це елемент кухні, з яким ви найбільше контактуєте. Тактильно, нарізаючи свіженькі огірочки або соковиті стейки; візуально – бо ваш погляд найчастіше направлений саме на неї; і функціонально – бо саме поверхня стільниці найчастіше потребує прибирання. Тому вибір її надзвичайно важливий!

Поділимося з вами найкращими варіантами стільниць з точки зору дизайнерів та технологів меблевої майстерні INSIDE.

Найбільш актуальні та популярні стільниці:

- Стільниці з постформінгу (ламіноване ДСП);

- Стільниці з акрилу (акрилового каменю);

- Стільниці з кварцу.

Почнемо із цих «трьох китів», і далі розкажемо про сучасні цікавинки.

ПОСТФОРМІНГ - це обробка клеєної дерев'яної плити (ДСП або МДФ) пластиком. Верхній шар досить міцний та стійкий до температур і вологи. Виробники пропонують неймовірну кількість текстур та кольорів - є з чого вибрати. Але слабкими місцями є крайкування та стик двох стільниць, якщо кухня Г-подібна. Також, якщо пошкодити верхній шар, і волога буде попадати в середину - стільниця може розбухнути.

Для того щоб максимально захистити слабкі місця стільниці з постформінгу, ми використовуємо герметичне PUR-кромкування та заріз «в замок» із дуже плотним приляганням та додатковою герметизацією клеєм ColorJoint (Англія). Досвід показує, що служить така стільниця не менше 10 років.

Стільниця для кухні. Яку обрати?

Стільниці з постформінгу дозволяють поставити тільки накладну раковину.

У стільницях з постформінгу практично всюди потрібна відбортовка для того щоб закрити нерівності стін. Можна обійтися без відбортовки коли:

- у вас супер-прораб, який зробив ідеально рівні стіни і кути;

- фартук виготовляється з такого ж матеріалу, як стільниця (стінова панель);

- фартук із скла (скіналі).

Ми використовуємо алюмінієву відбортовку REHAU. Вона естетично виглядає і має гарну якість.

А ще постформінг - теплий матеріал і приємний на дотик.

Стільниця для кухні. Яку обрати? - фото 2

АКРИЛ (акриловий камінь) - це міцний пластик із розмаїттям кам’яних текстур та кольорів. Дорожчі ніж стільниці з постформінгу, але дешевші ніж кварц.

Основною та дуже значною перевагою акрилу є те, що він може набувати будь-яких форм. Його можна гнути як завгодно - ніде не буде жодних стиків. Можна вбудувати раковину, або зробити її з того ж акрилу. Можна скільки завгодно реставрувати - навіть вирізати пошкоджений шматок, та встановити новий без жодного помітного шва. Стільниця на усе життя.

Стільниця для кухні. Яку обрати? - фото 3

Але акрил боїться подряпин, колірних пігментів (наприклад від вина чи овочів), високих температур (може пожовтіти, або з’явитися вм'ятина). Краще обирати світлі кольори - бо на темних подряпини більш помітні.

Також стільниці з акрилу гігієнічні, легкі у прибиранні та вологостійкі.

Стільниця для кухні. Яку обрати? - фото 4

КВАРЦ - натуральний камінь

Неймовірно міцний! Ви будете різати на ньому - а він буде тупити ніж!

Не боїться гарячих температур, не вбирає колірні пігменти. Якщо треба з’єднати дві стільниці - стик буде, але зовсім непомітний.

Недолік - він не гнеться. Можливий тільки радіус по площі.

Стільниця для кухні. Яку обрати? - фото 5

Також треба бути обережним щоб не кинути на стільницю щось дуже тяжке. Бо, якщо розколеться - ремонту вже практично не підлягає. Також слабким місцем є виріз мийки або варочної поверхні. Тому це мають робити професіонали!

Для будь-яких кам'яних стільниць дуже важливо щоб не було перепадів висоти на підлозі, і щоб рівно встановили кухню! Якщо цього не дотриматися - стільниця з часом буде просідати, і може тріснути.

Стільниця для кухні. Яку обрати? - фото 6

Технології не стоять на місці, і нашим клієнтам доступні стільниці з широкоформатної КЕРАМІКИ. Ми працюємо із італійською керамікою Laminam

КЕРАМІКА - саме той матеріал, який витримає будь-який зомбі-апокаліпсис. Її практично неможливо поцарапати (тільки керамічним ножем). На таку стільницю можна ставити гарячу сковороду і тушити об неї цигарки. Вона не боїться ударів.

Керамічні стільниці не гігроскопічні, тобто не вбирають ніякі рідини, в тому числі і соки, вино тощо, які можуть фарбувати інші стільниці.

Стільниця для кухні. Яку обрати? - фото 7

Відсутність подряпин, здатність матеріалу нічого не вбирати робить його ідеальним в догляді. Крім того, кераміка - синонім гігієни, на такій поверхні можна сміливо готувати їжу.

А ще, в неї можна вбудувати варочну поверхню!

Якщо ще додати до усіх цих переваг вишуканий дизайн - є вибір і матових і глянцевих стільниць різних кольорів, - то ми маємо практично ідеальний матеріал!

Єдиний мінус - це його висока вартість.

Стільниця для кухні. Яку обрати? - фото 8

Стільниці з HPL

Матеріал, популярність якого дуже зросла останніми роками - хоча йому вже більше 100 років. Він був винайдений у Америці у 1913-му. З 30-х років HPL-плити почали використовувати у декоративній обшивці елітних лайнерів та літаків.

Ми використовуємо HPL плити FunderMax (Австрія) та Luxeform (Україна). По суті, це - ламінат високого тиску. Матеріал надзвичайно «вандалостійкий», не боїться подряпин, прямого сонячного проміння, вологи, хімічних сполук. Не тріскається, навіть вогнестійкий та морозостійкий!

До того ж, він екологічний - не токсичний і гіпоалергенний.

І дуже-дуже простий у догляді!

Стільниця для кухні. Яку обрати? - фото 9

З HPL можна робити не тільки стільниці, а і стінові панелі, наприклад, на кухонний фартук, фасади. Це ідеальний матеріал для меблів у ванну кімнату.

Щодо дизайну - тут також усе «на висоті»! Текстурні декоративні поверхні - під камінь, дерево, метал, та, навіть, шкіру. Тоненькі (12 мм), надзвичайно стильно виглядають у сучасному інтер'єрі!

Дозволяють зробити мийку під стільницю.

Стільниця для кухні. Яку обрати? - фото 10

На щастя, великий вибір матеріалів надає нашим клієнтам можливості обрати найвдаліший варіант для себе. І тішитися, користуючись вдалим рішенням.

Замовити меблі INSIDE можна:

за телефоном\вайбером 0979541662 Антоніна,

або через фейсбук https://facebook.com/Inside.org.ua

чи Інстаграм @inside.org.ua

Сайт: http://kitchen.inside.org.ua