18 берез. 2020 14:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

101

0

«Стоп Вірус»: у Вінниці створили спеціальний фонд для збору коштів на боротьбу з коронавірусом

«Стоп Вірус»: у Вінниці створили спеціальний фонд для збору коштів на боротьбу з коронавірусом

Зібрані кошти спрямують на закупівлю тестів, апаратів штучної вентиляції легень, медикаментів, масок


«Стоп Вірус»: у Вінниці створили спеціальний фонд для збору коштів на боротьбу з коронавірусом

У Вінниці створили спеціальний фонд «СтопВірус» для підтримки та поширення медичних, профілактичних та інформаційних заходів протидії розповсюдженню коронавірусу. Зібрані кошти спрямують на закупівлю тестів, апаратів штучної вентиляції легень, медикаментів, масок.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

За ініціативи Володимира Гройсмана у Вінниці на базі фонду «Подільська громада» створено спеціальний фонд «СтопВірус».

На позачерговій сесії міської ради, яка була присвячена виключно питанням протидії поширенню коронавірусу, Вінницький міський голова Сергій Моргунов заявив про підтримку цієї ініціативи Володимира Гройсмана. І що він та його родина також перерахують кошти на цей спецфонд.

«За останні дні до мене було багато дзвінків від бізнесу і небайдужих людей, які пропонували допомогу. Ці ініціативи – дуже позитивний крок. Серед перших, хто проявив свою небайдужість – колишній міський голова Вінниці і Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Саме за його ініціативи в фонді «Подільська громада» відкрито спеціальний рахунок «СтопВірус» для збору додаткових коштів, і фактично він виявився першим, хто зробив відповідний внесок у цей фонд. Сьогодні до мене звернулись представники колективу Вінницької міської ради з пропозицією перерахувати у цей спецфонд свій одноденний заробіток. Закликаю усіх, хто має бажання, долучитись до цієї спільної справи», - сказав Сергій Моргунов.

Фонд «Подільська громада» працює у Вінниці з 2011 року і за підтримки місцевих організацій та бізнес-партнерів вже реалізував низку благодійних, в тому числі медичних, програм міського та обласного рівня.

Вінниця.info