25 лют. 2021 14:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

135

0

Строковик з Рівненщини на Вінниччині витяг з перевернутого авто трьох хлопців. Фото

Строковик з Рівненщини на Вінниччині витяг з перевернутого авто трьох хлопців. Фото

Редакція Вінниця.info поспілкувалась із солдатом та дізналась, що він вже не вперше рятує постраждалих у ДТП


Строковик з Рівненщини на Вінниччині витяг з перевернутого авто трьох хлопців. Фото

24 лютого близько 13 години неподалік Калинівки солдат строкової служби допоміг трьом хлопцям вилізти з автівки, яка перевернулась на узбіччі. 20-річний Микола Стрільчук, який служить у військовій частині 3028 Національної гвардії України, якраз патрулював там стрілецький тир.

«Помітив на дорозі червону машину. Її носило з одного боку до іншого. Потім кинуло на узбіччя, де автомобіль перекинувся на дах. Я миттю звернувся через рацію до чергового. Повідомив, що сталася така ситуація. Й побіг до іномарки. Спереду сиділи двоє хлопців, ззаду ще один. От його я першим і витяг через двері. Коли впевнився, що з ним все добре, він був у свідомості та міг сам рухатися, поспішив до водія та пасажира. Вони були зафіксовані ременями безпеки, це їх і врятувало. Одному з них я допоміг вилізти, інший зміг сам», - розповів Вінниця.info Микола.

Строковик з Рівненщини на Вінниччині витяг з перевернутого авто трьох хлопців. Фото

На місце ДТП з частини приїхав медик та підкріплення.

«Я встиг трішки поговорити з хлопцями. Вони їхали до Вінниці з Житомира. Їх вік десь 25-27 років. Водій, з його слів, за кермом давно. Але у подібній ситуації вперше. Сам не розуміє, що сталося. Але головне, зо все добре. Коли прибув медик, він їх оглянув. Ніхто, слава Богу, не постраждав. Потім перевернули автівку на колеса. Так розумію, що випадково дорогою проїжджав кран. Він витяг іномарку на дорогу. Поліцію не викликали. Хлопці всім подякували та вирушили далі», - продовжив Стрільчук.

Строковик з Рівненщини на Вінниччині витяг з перевернутого авто трьох хлопців. Фото  - фото 2

Строковик з Рівненщини на Вінниччині витяг з перевернутого авто трьох хлопців. Фото  - фото 3


Як з’ясувалося, Микола вже вдруге рятує людей, які потрапили в ДТП.

«Я сам з Рівненської області, села Вигін Костопільського району. З чотири років тому, у літку, у селі двоє хлопців врізалися у бетонний паркан на мотоциклі. Тоді у одного селезінку вирізали, а інший отримав травми голови», - пригадав солдат.

Як він зауважив, на Вінниччині служить сьомий місяць. В армію пішов після того, як повернувся із заробітків у Польщі. Туди і повернеться по завершенню служби. Дома його чекає цивільна дружина та 4-річна дитина. А от 1 березня Микола Стрільчук відмітить свій 21 день народження.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото військовій частині 3028 Національної гвардії України.