29 серп. 2020 08:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

170

0

Студент вінницького вузу переміг на конкурсі комп’ютерної графіки у Лондоні

Студент вінницького вузу переміг на конкурсі комп’ютерної графіки у Лондоні

Це вже 20 перемога на міжнародних змаганнях


Студент вінницького вузу переміг на конкурсі комп’ютерної графіки у Лондоні

Євген Станіславенко посів перше місце на конкурсі комп'ютерної графіки в Лондоні. До цього він уже 20 разів перемагав на міжнародних змаганнях. Нині він вступив на перший курс Вінницького національного технічного університету.

Про це йдеться на сайті ВНТУ.

На міжнародні європейські конкурси роботи подали першокурсники кафедри програмного забезпечення та відразу гідно заявили про себе та університет у Європі.

«Ми провели селекційну роботу зі студентами першого курсу з метою виявлення талантів і їх подальшого розвитку. Відразу скажу, що серед першокурсників вже сьогодні є «зірочки», що надає впевненості на перемоги в майбутньому. Перемога можлива при кропіткій роботі, чого не відбереш у наших студентів. Журі міжнародних конкурсів треба вразити не тільки унікальними можливостями комп’ютерної графіки, колористикою та композицією, а й оригінальним сюжетом, в який треба вкласти частку себе. Це відносно тривалий та багатоітераційний процес», – каже завідувач кафедри програмного забезпечення ВНТУ, професор Олександр Романюк.

На Європейському конкурсі культури та мистецтва в Лондоні-2020 Гран-прі отримав Євген Станіславенко. Він вихованець студії комп’ютерної графіки ВНТУ зі стажем, оскільки почав відвідувати студію ще з восьмого класу.

«Я навчався в школі в м. Немирів, а тому мені доводилося щотижня їздити в Вінницю, у ВНТУ. Я з нетерпінням чекав чергового заняття, оскільки захопився перспективним ІТ-напрямком – комп’ютерною графікою. Саме тому і поступив у Вінницький національний технічний університет, де на кафедрі програмного забезпечення розвивають цей напрямок», – розповідає хлопець.

«Євген перемагав на міжнародних конкурсах вже понад 20 разів. Перемога на конкурсі у Великобританії – найвища, і впевнені, нових перемог попереду ще багато. Зрозуміло, що успіхи Євгена є мотивацією для інших першокурсників.

Минулого року в м. Дніпро студенти ВНТУ приємно здивували на республіканському конкурсі з веб-дизайну, здобувши всі призові місця. Євген Станіславенко сьогодні готується до участі в цьому конкурсі та гідно замінить студентів, які вже закінчили ВНТУ. Це гарна традиція», — зауважує заступник декана ФІТКІ з виховної роботи, доцент Вікторія Войтко.

Вінниця.info, фото з сайту ВНТУ