18 берез. 2020 12:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

88

0

Студентів не будуть виселяти з гуртожитків на час карантину

Студентів не будуть виселяти з гуртожитків на час карантину

У вінницьких гуртожитках проживає кілька тисяч студентів


Студентів не будуть виселяти з гуртожитків на час карантину

Студентів не виселятимуть з гуртожитків під час карантину. Про на засіданні Уряду 18 березня повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Я звернусь до ректорів і керівників навчальних закладів, де введений зараз карантин і попрошу з розумінням і уважно ставитись до студентів, які проживають в гуртожитку. Не відправляти їх додому. Багато кому з цих студентів немає куди їхати. Це студенти з окупованих територій. В нас зупинено все міжобласне, міжміське сполучення, тому керівників навчальних закладів настійливо прошу.

Буде доручення міністерству освіти провести роботу з керівниками освітніх закладів – не виселяти студентів з гуртожитків. Навпаки, сприяти тому щоб вони залишались в гуртожитках, максимально самоізольовувались, допомогти їм забезпечити постачання продуктів і за потреби ліків», - сказав Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.


Як відомо, у Вінниці працює 15 вищих навчальних заклади. Найбільше студентів живуть в гуртожитках педагогічного, медичного, технічного, аграрного університетів. Лише педуніверситет має 5 гуртожитків на 2800 місць.

Нагадаємо, через небезпеку коронавірусу на карантин з 17 березня закрили заклади громадського харчування, готелі, ресторани та торгові центри. З 18 березня ввели заборону на пасажирські перевезення міжміського та міжобласного сполучення. Також містян просять дотримуватися обмежень і не скупчуватися в громадському транспорті в кількості більше, аніж 10 людей. Варто зазначити, що школи та гуртки на карантині знаходяться з 12 березня. Дитячі садки – з 14-го.

Студентів не будуть виселяти з гуртожитків на час карантину

Студентів не будуть виселяти з гуртожитків на час карантину  - фото 2

Студентів не будуть виселяти з гуртожитків на час карантину  - фото 3


Вінниця.info, архівні фото редакції з гуртожитка технічного університету

title