3 трав. 2018 13:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

57

0

Студентське містечко і активне дозвілля для пенсіонерів – зареєстрували перші проекти на конкурс «Бюджет громадських ініціатив»

Студентське містечко і активне дозвілля для пенсіонерів – зареєстрували перші проекти на конкурс «Бюджет громадських ініціатив»

 Створення зони безпеки й комфорту на частині вулиць Острозького, Довженка та облаштування студентського містечка та «Активне дозвілля» для пенсіонерів.


Студентське містечко і активне дозвілля для пенсіонерів – зареєстрували перші проекти на конкурс «Бюджет громадських ініціатив»

 В квітні у Вінниці стартував конкурсу Бюджет громадських ініціатив». Перші ідеї для реалізації вже зареєстрували на сайті міськради. Це створення зони безпеки й комфорту на частині вулиць Острозького, Довженка та облаштування студентського містечка та «Активне дозвілля» для пенсіонерів.

Бюджет першого проекту становить Бюджет – 1,1 мільйона гривень

«Основною метою проекту є створення безпечних умов для користування територією студентами ВДПУ ім. Коцюбинського, вихованцями ДНЗ №27, учнями школи №32 та жителями мікрорайону. Значне транспортне навантаження по вулиці Острозького ускладнює рух пішоходів. Оснащення пішохідного переходу світлофором, дорожніми знаками, енергоощадними ліхтарями забезпечить безпеку руху як пішоходів, так і водіїв.

Прилегла територія до студентських гуртожитків №1, 3 по вулиці Довженка та Острозького потребує естетичного оформлення, благоустрою прибудинкової території. Сміттєві баки, які знаходяться між гуртожитком та ДНЗ мають непривабливий вигляд і запах. Вважаємо за доцільне встановлення декоративної плитки для відмежування сміттєвих баків від рекреаційної зони.

Окрему проблему становить відсутність зони відпочину для студентів гуртожитків №1, №3. Проектом передбачено створення міні-паркової зони відпочинку у студентському містечку», - пояснює автор Людмила Гулдзевич.

Проектом також передбачено: встановлення живоплоту та обмежувальних парканів, лавочок по вулиці Острозького, 31-35; впорядкування площадок, сходів, квітників будинків по вулиці Острозького, 31, Довженка,31; внесення аварійних дерев, сухостоїв.

Студентське містечко і активне дозвілля для пенсіонерів – зареєстрували перші проекти на конкурс «Бюджет громадських ініціатив»

Кошторис «Активного дозвілля» - 117,5 тисяч гривень.

«Проект спрямований на організацію повноцінного, активного дозвілля для громадян поважного віку та громадян з інвалідністю, а також покращення їхнього психоемоційного стану та підтримки. Основна мета – розширення та відкриття нових гуртків, які функціонують в рамках соціальної послуги «Університет третього віку». Планується доповнити заняття факультету «Здорового способу життя» скандинавської ходою, а також відкрити новий гурток «Творча майстерня», на заняттях якого навчатимуть глядачів техніці створення малюнку на воді «Ебру» та малюнку на піску «Пісочної анімації». Крім того планується збільшення слухачів на заняттях з аромотерапії, що допоможе врегулювати їхній емоційний і психологічний стан», - йдеться в його описі.

За ці гроші планують купити: набори для роботи в техніці «Ебру», набори та стіл для пісочної анімації, професійну аромолампу, аромомасла, палки для скандинавської ходи, пуфи, ковбики для занять пілатесом, гімнастичні гантелі.

Нагадаємо, що вінничани можуть подати свої проекти на «Бюджет громадських ініціатив» до 15 травня. Ідеї, які наберуть найбільше голосів, будуть реалізовані за кошти міського бюджету. Тематика проектів повинна бути спрямована на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів в усіх сферах життєдіяльності міста.

Проекти за обсягом фінансування розподіляються на великі (з обсягом фінансування від 200 тис. грн. до 1,0 млн. грн.) та малі (обсяг фінансування до 200 тис. грн.).

На реалізацію проектів в міському бюджеті передбачено 7 млн. грн.: 85% - на великі та 15% - на малі. В разі потреби, Координаційна рада таке співвідношення може змінити.

Вінниця.info