5 трав. 2017 10:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

71

0

Студенту, який хотів створити Вінницьку народну республіку, «дали» три роки

Студенту, який хотів створити Вінницьку народну республіку, «дали» три роки

 На Вінниччині засуджено пропагандиста «вінницької народної республіки»


Студенту, який хотів створити Вінницьку народну республіку, «дали» три роки

 За матеріалами СБУ до трьох років позбавлення волі засуджено мешканця Вінниці О. Кузічкіна за поширення закликів до зміни територіальної цілісності України.

Про це повідомляє прес-група УСБУ у Вінницькій області.

У 2014 році студент місцевого вишу закликав до участі у так званому «референдумі» та проведенні голосування за створення «вінницької народної республіки». Відповідні агітаційні матеріали зловмисник розміщував у соціальній мережі «Вконтакте» на спеціально створеній сторінці та у проросійських спільнотах, а також на одному з регіональних інформаційних ресурсів. У судовому засіданні обвинувачений свої дії пояснив бажанням виявити думку вінничан з даних питань та з’ясувати, чи можливий розвиток таких подій в регіоні.

Суд визнав пропагандиста винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України) ККУ. Апеляційний суд Вінницької області залишив вирок суду першої інстанції без змін. Відповідне рішення набуло законної сили.

Нагадаємо, перші заклики до створення «ВНР» у Вінниці з’явились з початком російської агресії на Сході - в жовтні 2014 року. Тоді СБУ встановила особу вінничанина, який за допомогою мережі Інтернет закликав до зміни меж території та державного кордону України.

Вінниця.info