25 верес. 2021 09:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

164

0

Студенти Вінницького політеху здобуватимуть кваліфікацію на найбільшій птахофабриці Європи

Студенти Вінницького політеху здобуватимуть кваліфікацію на найбільшій птахофабриці Європи

Наступним етапом у реалізації програми стане знайомство студентів політеху з комплексом вирощування курчат та виробничими процесами підприємства


Студенти Вінницького політеху здобуватимуть кваліфікацію на найбільшій птахофабриці Європи

«Вінницька птахофабрика» співпрацюватиме з Національним технічним університетом за системою дуальної освіти студентів. Договір про партнерство сторони підписали днями, відвідавши підприємство. Майбутніх фахівців готуватимуть за спеціальностями: «Механічна інженерія», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та «Автоматизація і приладобудування», які на разі в фокусі уваги роботодавця.

Директор філії «Птахокомплекс» Руслан Волков відзначив важливість співпраці з місцевими навчальними закладами та наголосив на перспективах від такого партнерства.

«Ми розуміємо всю важливість співпраці з закладами освіти, оскільки лише симбіоз освіти та бізнесу дасть можливість подолати розрив між теорією і практикою й готувати висококласних фахівців. Раді, що Вінницький національний технічний університет відгукнувся, адже ми зацікавлені в налагодженні партнерства в першу чергу з місцевими навчальними закладами, щоб наша талановита молодь залишалась в регіоні», - зауважив Р.Волков.

Зі слів Анни Євшель, старшої бізнес-партнерки з персоналу МХП, компанія вже має пілот з впровадження дуальної освіти та оцінює його результати як успішні. Також керівниця наголосила на важливості проактивної позиції навчального закладу та бажання співпрацювати в тандемі.

Директор філії «Переробний комплекс» Олександр Зеленський переконаний, що наразі українським випускникам, які потрапляють на таке сучасне й високотехнологічне підприємство, потрібно щонайменше від 5 до 10 місяців адаптаційного періоду.

«У той же час потрібні роки для появи у них необхідних навиків та знань, що не входять до стандартної методологічної програми навчання. Для цього у структурі нашої компанії існує ефективний напрям адаптації персоналу. Співпраця з ВНТУ за системою дуального навчання сприятимуть великому практичному досвіду здобувачів освіти, дозволять адаптувати наших майбутніх молодих колег до роботи ще на етапі їх навчання в університеті», – розповів Зеленський.

За угодою, студенти університету зможуть практикуватися на потужностях холдингу, що дозволить їм закріплювати здобуті знання на виробництві, де частина випускників згодом може працевлаштуватися.

Наступним етапом у реалізації програми стане знайомство студентів політеху з комплексом вирощування курчат та виробничими процесами підприємства.

Студенти Вінницького політеху здобуватимуть кваліфікацію на найбільшій птахофабриці Європи

Студенти Вінницького політеху здобуватимуть кваліфікацію на найбільшій птахофабриці Європи - фото 2

Студенти Вінницького політеху здобуватимуть кваліфікацію на найбільшій птахофабриці Європи - фото 3

Студенти Вінницького політеху здобуватимуть кваліфікацію на найбільшій птахофабриці Європи - фото 4

Студенти Вінницького політеху здобуватимуть кваліфікацію на найбільшій птахофабриці Європи - фото 5