14 квіт. 2019 10:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

70

0

Створити легальний майданчик для авто- та мотоперегонів. Вінничани підписують нову петицію

Створити легальний майданчик для авто- та мотоперегонів. Вінничани підписують нову петицію

Вінничани пропонують створити у Вінниці спеціальні місця для авто- та мотоспільнот – для любителів швидкої їзди


Створити легальний майданчик для авто- та мотоперегонів. Вінничани підписують нову петицію

Вінничани зареєстрували звернення до міської ради, де пропонують створити у Вінниці спеціальні місця для авто- та мотоспільнот. Там вони хочуть влаштовувати любительські змагання для автомобілістів та мотоциклістів. Про власну безпеку, кажуть, готові подбати самі.

«У ЗМІ, підконтрольних міській раді, все частіше з’являється інформація щодо нелегальних перегонів та дріфтингу. Демонструються матеріали з камер відеоспостереження, а глядачам виставляють учасників, як мажорів, хуліганів і дебоширів. Цей сценарій відбувається з сезону в сезон і проблема не вирішується, а лише знаходиться тимчасовий «відбувайло» для громадськості.
Якщо ж адекватно проаналізувати ситуацію, то навіть з представленого відео можна зрозуміти, що нелегальні перегони, не такі вже і неорганізовані, як нас намагаються переконати.

Під час таких заходів є і інструктажі, і таблиці учасників, і підвіз води, організація об'їзду, крім того обираються рівні, не завантажені транспортом і добре освітленні ділянки. А якщо переглянути статистику аварійності, то на таких заходах вона нижче ніж на «офіційних і начебто безпечних» змаганнях. У ДТП потрапляють, як правило одинаки, що гасають по місту і в число організованих авто-мотоспільнот міста не входять.

Оскільки ми не є якимись кримінальними елементами чи покидьками суспільства і не розмежовуємо себе з громадою міста, сплачуємо податки, дотримуємося законів, часто останні кошти витрачаємо на свої транспортні засоби та пальне і між іншим є виборцями, ми готові до діалогу з владою міста без посередників. Робоча група з 6-7 осіб може представляти інтереси 90% учасників та глядачів нелегальних змагань, які начебто так заважають місту.

В якості вирішення проблеми, пропонуємо: збудувати, або відвести існуючий паркінг в зоні міста для зборів, спілкування і проведення любительських змагань для автомобілістів та мотоциклістів міста. Територія має бути не проїзна, з нічним освітленням, хорошим асфальтобетонним покриттям у вигляді кола, або квадрату не менше як 150 метрів у діаметрі і у межах міста. Доступ до майданчику має бути безоплатний та цілодобовий для усіх бажаючих. Про власну безпеку готові подбати самі.
Існуюча ж модель яку нам нав'язують, є бізнес моделлю і відстоює лише інтереси організаторів змагань», – йдеться у петиції.

На даний час петиція зібрала 174 підписи із 350 можливих.

Вінниця.info