5 груд. 2020 15:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

62

0

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста

У першу половину дня центр Вінниці практично порожній. На Європейській площі налічується 15 кафе та ресторанчиків з кухнею на різні смаки та гаманець. Але клієнтів, чи не у кожному замало


Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста

В Україні, після тритижневого карантину «вихідного дня», перша субота, коли у працюють всі магазини, ринки та заклади громадського харчування. Редакція Вінниця.info вийшла на вулиці міста, аби дізнатися емоції, думки городян та гостей Вінниці, як вони будуть проводити ці вихідні.

У першу половину дня центр Вінниці практично порожній. На Європейській площі налічується 15 кафе та ресторанчиків з кухнею на різні смаки та гаманець. Але клієнтів, чи не у кожному замало. За столиками лише поодинокі відвідувачі.

«У тому, що був карантин вихідного дня, є свої плюси, свої мінуси. Тому, що можна відпочити. Позайматися домашнім справами. Але, без роботи сидіти, це також не вихід. Люди приходять менше. Тому, що мені здається, всі бояться коронавірусу. Багато хто сидить вдома і не виходить», - каже Анастасія Студілко, офіціант одного з кафе.

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста

Поряд, в ресторані, сімейного типу компанія молодих батьків обговорюють створення спільної громадської організації. Всі у масках, біля кожного особисті санітайзери.

«Я дуже щаслива, що ми можемо кудись вибратися і вирішити наші нагальні питання. Тому, що карантин вихідного дня, повпливав на те, що ми не могли їх вирішити раніше. Доводиться, чи йти з дитиною в будній день із візочком, де немає можливості мобільності, або просити чоловіка з роботи вийти раніше. Чи відпроситися. А це впливає на фінансові можливості. Ми хочемо вибрати ялинку, і тиждень не могли цього зробити. Бо все було зачинено. На щастя, бізнес став більш лояльним. Збільшили години роботи. І якісь питання можна було вирішити», - каже Марина Забоштанська, тримаючи на руках малюка.

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста  - фото 2

«Ми нарешті маємо змогу зібратись. Вирішити наші питання, які накопичились за період, коли мусили сидіти по домам. Не все можна вирішити в режимі он-лан. І ось, нарешті, маємо змогу зустрітись. Звичайно, із дотриманням всіх карантинних вимог. Тому що послаблення карантину, відміна вихідного дня не означає, що люди повинні розслаблятись. Вони все одно повинні дотримуватись правил, щоб бути самим у безпеці, і для того, щоб їхні рідні не хворіли. А карантин вихідного дня мав сенс, звичайно. Як, не як, вихідний день то день, коли люди гуляють, спілкуються, збираються групами. І звичайно, якщо він був введений, якщо дійсно є позитивна динаміка, а вона була і заражень було менше, то звичайно він мав сенс. Ну, я так вважаю», - зауважує Катерина Шрамко.

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста  - фото 3

Тетяна чекала три тижні, аби приїхати із Києва до Вінниці. Звідси родом її хлопець, який також нині живе у столиці.

«Через те, що був той карантин, ми не могли приїхати. Так співпало, що якраз підгадали так, щоб приїхати, коли буде послаблення. Зараз ідемо в кав’ярню. Потім по домашніх справах. Ще трошки погуляємо. Перед тим. Ну, і в магазин, на ринок», - каже Тетяна.

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста  - фото 4

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я вважає, що до кінця грудня немає необхідності вводити локдаун в Україні. Натомість, розглядається варіант, що додаткове посилення карантину може відбутися на початку січня.

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста  - фото 5

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста  - фото 6

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста  - фото 7

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста  - фото 8

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста  - фото 9

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста  - фото 10

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста  - фото 11

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста  - фото 12

Суботня Вінниця без карантину «вихідного дня». Що кажуть вінничани та гості міста  - фото 13

Новини в зручному форматі в нашому телеграм каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info