17 трав. 2019 12:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

172

0

Сучасні професії, які будуть затребувані у майбутньому

Сучасні професії, які будуть затребувані у майбутньому

Після закінчення школи або під час професійної кризи люди замислюються над вибором професії. Сьогодні на ринку праці багато гідних видів зайнятості, які користуються підвищеним попитом


Після закінчення школи або під час професійної кризи люди замислюються над вибором професії. Сьогодні на ринку праці багато гідних видів зайнятості, які користуються підвищеним попитом. Познайомитися з найбільш популярними професіями і вакансіями в Києві можна за посиланням https://jobs.ua/vacancy/kiev. З них можна вибрати ті, що дозволяють реалізувати власний потенціал. Але, що робити, коли немає чіткого розуміння того, який процес привабливий більше, ніж інші? Пропонуємо познайомитися з професіями, які присутні на ринку праці сьогодні і будуть користуватися попитом у майбутньому.

Чим зайнятися, щоб отримувати хорошу зарплату

Серед престижних і високооплачуваних видів діяльності можна виділити наступні напрямки:

  • комп'ютерні технології;
  • медичне забезпечення;
  • банківська сфера.

З ростом економічного розвитку підвищується попит і на технічні спеціальності. Інженери та фахівці з машинобудування – головні «мішені» для кадрових служб. Не відстає і туристична сфера. Тут збільшується попит на фахівців, які розбираються в нюансах готельного бізнесу та сфери високоякісного обслуговування. Не поступається лідерськими позиціями і область екологічної безпеки.Сучасні професії, які будуть затребувані у майбутньому

Розглянемо топ-5 професії, які найбільш затребувані у 2019 році:

  1. Маркетолог. З розвитком соціальний мереж у великій пошані фахівці, які вміють організовуватися продаж у віртуальному просторі.
  2. Прості професії. Як не дивно, але робота двірником і подібні вакансії дуже затребувані на підприємствах (технічний працівник, озеленювач, електрик, робітник на виробничу лінію тощо).
  3. Соціальні працівники. До цієї категорії відносяться психологи і фахівці з догляду за людьми похилого віку та малозабезпеченими громадянами. Зростає попит на лікарів і вчителів, які готові адаптуватися до вимог, що постійно змінюються, і нових реформ.
  4. Кадрові фахівці. Рекрутери, які вміють швидко знаходити відповідні трудові ресурси – на вагу золота, особливо у сферах з великою «плинністю».
  5. Торгові агенти. Оскільки економіка все більше переходить у сферу продажів, стрімко зростає попит на професійних продавців. Вони затребувані не тільки в офлайн-середовищі, а й у віртуальній торгівлі.

Знання основних популярних напрямків дозволить підібрати професію, перевчитися або підвищити кваліфікацію, щоб відповідати вимогам ринку праці.

Сучасні професії, які будуть затребувані у майбутньому - фото 2

Професії майбутнього

Підбираючи новий вид діяльності, зверніть увагу на такі спеціалізації, як:

  • 3D-дизайнер;
  • фахівець з інтернет-маркетингу;
  • інженер, що працює з нанотехнологіями;
  • ІТ-програміст;
  • психолог;
  • фахівець по роботі в переробній галузі та ін.

Прогнозується стабільно високий попит на робочі спеціальності. Наприклад, різноробочі у сфері будівництва або електромонтажних робіт, логісти, монтажники-висотники і оператори на різні виробничі процеси, співробітники кол-центрів тощо.