13 черв. 2017 17:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

56

0

Суд відпустив депутата, якого звинувачували у замахові на вбивство. Прокуратура Вінниччини готує апеляцію

Суд відпустив депутата, якого звинувачували у замахові на вбивство. Прокуратура Вінниччини готує апеляцію

 Депутат поранив місцевого жителя з вогнепальної зброї у бедро і сідницю


Суд відпустив депутата, якого звинувачували у замахові на вбивство. Прокуратура Вінниччини готує апеляцію

 9 червня Вінницький міський суд випустив на волю депутата Могилів-Подільської міської ради, якого звинувачували в замаху на умисне вбивство (стрілянина сталася в травні 2016-го). Після такого рішення Феміди, прокуратура Вінниччини готує апеляцію, оскільки вважає, що громадянин винен у даному злочині, а судовий вирок виносили надто прискорено. Резонансу справі додали родинні зв’язки (обвинувачений – зять мера Могилів-Подільського).

13 червня начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури Вінницької області Сергій Гупяк висловив позицію прокуратури.

«В травні 2016 року Могилів-Подільським відділом поліції було зареєстровано за фактом вчинення хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї, що мало місце у Могилів-Подільському. Враховуючи числення скарги потерпілих, було змінено орган досудового розслідування і процесуальних керівників. Доручено безпосередньо слідчому управлінню ГУ НП Вінниччини. Процесуальне керівництво почали здійснювати група прокурорів.

За час досудового розслідування було змінено кваліфікацію, враховуючи обставини, зібрані докази, допити осіб, поведінку, судово-медичні експертизи і кількість тілесних ушкоджень. Справа отримала кваліфікацію - замах на умисне вбивство. В подальшому особі (думаю, вам відомі його родинні зв’язки) було обрану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, справу направлено до суду», - говорить С.Гупяк.

Депутат поранив місцевого жителя з вогнепальної зброї у бедро і сідницю. Сторона обвинувачення просила для підсудного покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Але, за словами начальника відділу процесуального керівництва, суд не задовольняв клопотання прокурорів і відмовив у відводі складу суду.

«Чомусь за декілька днів до 9 червня, коли було винесено вирок, інтенсивність судового розгляду фактично стала дуже прискорена. І за 2 дні відбулося дослідження всіх доказів, проведено дуже швидко дебати. І дуже швидко суд виносить рішення – про недоведеність вчинення злочину цією особою.

Судді фактично розбирали слідчі дії і висловлювали свою думку щодо їх недопустимості.

На кожну думку судді ми маємо власну позицію і будемо її висловлювати у вигляді апеляції. Апеляція процесуальним керівником готується однозначно і вона буде подана по кожному з пунктів, які ми вважаємо, не відповідають закону у рішенні суду.

Я не маю права емоційно висловлювати свою точку зору щодо рішення суду, але я скажу з точки зору практики апеляційного суду – у нас є багато випадків, коли суд прямо пише про те, що позиція суду першої інстанції була ясно упереджена до сторони обвинуваченого», - додає С.Гупяк.

Чи дотримався суд букви закону, покаже апеляційний суд. 

Вінниця.info