20 лют. 2020 14:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

176

0

Суд заборонив Тростянецькому спиртзаводу скидати барду на поля фільтрації

Суд заборонив Тростянецькому спиртзаводу скидати барду на поля фільтрації

Сьомий апеляційний адміністративний суд скасував дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря


Суд заборонив Тростянецькому спиртзаводу скидати барду на поля фільтрації

Сьомий апеляційний адміністративний суд скасував дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря держпідприємству «Тростянецький спиртовий завод».

Про це повідомляє прес-служба 7ААС.

«Колегія суддів 7ААС розглянула апеляційну скаргу Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА у справі за адміністративним позовом Департаменту до ДП «Тростянецький спиртовий завод» про анулювання дозволу.

Оскаржуваний дозвіл був виданий на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Однак через погіршення екологічної ситуації, яка склалась на території Тростянецької селищної ради у результаті діяльності ДП «Тростянецький спиртовий завод», виникла потреба в анулюванні вказаного дозволу», – йдеться в повідомленні 7ААС.

Колегія суддів 7ААС апеляційну скаргу задоволила, а рішення Вінницького окружного адміністративного суду скасувала.

Нагадаємо, 11 лютого розпочали позапланову перевірку державного підприємства «Тростянецький спиртовий завод».

Суд заборонив Тростянецькому спиртзаводу скидати барду на поля фільтрації

Раніше редакція Вінниця.info розповідала, що діяльність спиртового заводу призвела до екологічної катастрофи в містечку. Відходи, які скидають з виробництва, не очищують і вони забруднюють повітря нестерпним смородом. Крім того, відходами знищили територію навколо пам’ятника загиблим євреям, що викликало резонанс і серед єврейської общини.

З моменту відновлення роботи Тростянецького спиртового заводу у 2015 році, тростянчани неодноразово скаржилися на сморід та небезпечні викиди з підприємства. Мешканці райцентру переконані, що оскільки відходи завод не очищує, процес бродіння продовжується, а з підвищенням температури повітря, вітром випаровування приносить до селища та навколишніх сіл.

Уникнути неприємних запахів можна за рахунок переробки відходів, чи встановлення біогазової установки. Відходи не повинні зберігатися під відкритим небом, створюючи загрозу для життя і здоров’я людей.

Суд заборонив Тростянецькому спиртзаводу скидати барду на поля фільтрації - фото 2

Вінниця.info, фото 7ААС та з групи «Наш Тростянець»