12 серп. 2010 10:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

26

0

Суддю із Вінниччини "посадили" на п’ять з половиною років

Суддю із Вінниччини "посадили" на п’ять з половиною років

за хабар


Суддю із Вінниччини "посадили" на п’ять з половиною років

Верховний суд України залишив у силі вирок апеляційного суду Житомирської області стосовно судді Хмельницького міськрайонного суду Вінниччини, засудивши його до п’яти з половиною років позбавлення волі за хабар.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Суддя був затриманий співробітниками СБУ у лютому 2008 року на хабарі.

Встановлено, що у якості головуючого по цивільній справі про стягнення боргу, цей суддя вимагав гроші у місцевого мешканця за задоволення позовних вимог. 60-річчний чоловік відмовився давати хабара та подав заяву про відвід цьому судді і передачу справи іншому. Тоді вимагач заяву громадянина проігнорував і постановив завідомо неправдиву ухвалу про залишення позову без розгляду.

Затягнувши розгляд справи майже на півтора роки, суддя примусив літнього чоловіка платити гроші і погодився отримувати їх частками. За черговими сумами хабарник особисто приходив до позивача додому, де й був затриманий співробітниками спецслужби.

За матеріалами СБУ Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу.

Вироком суду посадовця визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.368 (одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище) та ч.2 ст.375 (постановлення завідомо неправосудного рішення, вчинене з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять з половиною років з позбавленням права обіймати посади судді строком на 3 роки, позбавленням другого кваліфікаційного класу судді та конфіскацією половини майна.

 

ВИННИЦА.info


0
0