29 трав. 2020 12:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

78

0

Судитимуть банду, яка організувала «рабство» на Вінниччині

Судитимуть банду, яка організувала «рабство» на Вінниччині

Слідством установлено 9 осіб, потерпілих від злочину


Судитимуть банду, яка організувала «рабство» на Вінниччині

На Вінниччині повідомлено про підозру учасникам організованої злочинної групи, що займались торгівлею людьми.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Прокуратурою Вінницької області погоджено повідомлення про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину трьом учасникам організованої злочинної групи, які, впродовж жовтня 2018 - червня 2019 років, шляхом обману та з використанням уразливого стану потерпілих, займались вербуванням, переміщенням та переховуванням людей з метою їх трудової експлуатації на пилорамі, що знаходиться на території Бершадського району.

Слідством встановлено, що учасники вказаної організованої групи, користуючись уразливим станом потерпілих, що полягав у відсутності у них грошових коштів, документів, що посвідчують особу, постійного місця проживання, застосовуючи погрози насильства, а також примушували за будь-яких погодних умов безоплатно, без вихідних днів та достатнього часу для відпочинку, здійснювати роботи різного ступеня важкості. Слідством установлено 9 осіб, потерпілих від даного злочину.

Досудове розслідування у провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області.

Двом учасникам організованої злочинної групи інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого за ч.ч. 2, 3 ст. 149 КК України, а третьому - за ч. 3 ст. 149 КК України.

Довідково: ст. 149 КК України - Торгівля людьми.

ч. 2 ст. 149 КК України, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

ч. 3 ст. 149 КК України,- караються позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Вінниця.info