11 верес. 2019 15:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

64

0

Супермен поспішає на допомогу: 13-річний вінничанин рятує дівчат від хуліганів та шукає господаря побитій вівчарці. Фото і відео

Супермен поспішає на допомогу: 13-річний вінничанин рятує дівчат від хуліганів та шукає господаря побитій вівчарці. Фото і відео

Бабусяюного рятівника каже, онук від народження такий


Супермен поспішає на допомогу: 13-річний вінничанин рятує дівчат від хуліганів та шукає господаря побитій вівчарці. Фото і відео

13-річного Богдана Васильєва по праву можна назвати юним вінницьким Суперменом. Хлопець намагається допомогти практично всім. Днями у соцмережах помітив допис працівниць салону краси, які повідомили, що до них чіпляються п’яні дебошири. Побіг захищати дівчат. До цього перейнявся долею собаки, якого жорстоко побив господар. Бабуся рятівника каже, онук від народження такий. Що спонукає підлітка брати на себе роль дорослого захисника, Вінниця.info розпитала у нього самого.

Богдана ми помітили у соціальній мережі. Він має власну сторінку та розповідає там про все, що з ним відбувається. На одному з відео веде трансляцію про порятунок вівчарки. Це сталося 8 вересня по вулиці Академіка Янгеля.

«Після школи йшов додому. Це була десь 14-та година. Бачу, навпроти натовп. Плаче бабуся. Що сталося, - питаю її. Сказала, чоловік б’є собаку водопровідною трубою. Дійсно, бачу чоловіка та вівчарку біля нього. Почав розбиратися, у чому справа. Ми з людьми відібрали собаку, бо той господар її добив би. Я його насварив. А він все сперечався: «Моя собака, що хочу, то й роблю!». А я йому: «До мене слабо полізти?». Але він на мене не реагував», - пригадує Богдан.

Хлопець з іншими свідками ситуації викликали правоохоронців.

«Загалом, собака була ціла. На мордочці шкіра здерта. На голові якась гулька. Але судорожно дихала, нервувала. Я все знімав на відео, коментував. Потім дав свідчення поліції. Разом з Дімою тепер шукаємо Барні, так звати того собаку, нового господаря», - продовжує хлопець.


Наразі тварина знаходиться у районному відділку поліції.

«Собаку з господарем забрали до відділку. Чоловік, на якого надійшла скарга, був у стані алкогольного сп’яніння. На нього склали адміністративний протокол за порушення громадського порядку. Тварина на території райвідділу. Власник поки не виявляв бажання повернути її назад», - зауважили в прес-службі поліції Вінниччини.

Кілька днів тому Богдан помітив у стрічці новин соцмережі відео, як неадекватні чоловіки чіплялися до працівниць салону краси.

«Там дівчата працюють такі, не бойові. Я там стригся. То й побіг їх рятувати. Від мого дому це у 300 метрах. Та на місці хуліганів вже не було. Я їх шукав, не знайшов», - зауважує Богдан.

Супермен поспішає на допомогу: 13-річний вінничанин рятує дівчат від хуліганів та шукає господаря побитій вівчарці. Фото і відео

Допомагати іншим - це у Богдана від народження. Так каже його бабуся.

«Це як герой мультику «Чіп і Дейл спішать на допомогу». От до прикладу, бабцю по сусідству ображає рідний син. Кожного разу Богдан біжить до неї допомогти, захистити, хоч цим мають займатися дорослі. Йому не байдуже, що відбувається навколо. І у більшості випадків, ми навіть не знаємо про те, що він і де робив. Нам люди розказують. Вчителі розповідають про його добре ставлення. Зараз він допомагає дідусю робити ремонт у нас дома. Любить готувати та пригощати всіх. Дивувати різними приємними сюрпризами.

Найбільше мені запам’яталася ситуація, коли Богдану було три роки. Ми святкували День народження мого чоловіка. Онук вже вмів говорити. Як так сталося, що він непомітно встиг домовитися з музикантами, досі загадка. Та побачили ми його вже на сцені з мікрофоном у руках. Представляв себе він сам. Сказав, що виступає для свого дідуся. І заспівав дитячу пісеньку про День народження. Ми не могли стримати сліз», - каже пані Оксана, бабуся хлопця.

У своїй поведінці Богдан нічого особливого не бачить. Мріяв познайомитися із Зеленським ще до того, як той став президентом. А його батьки та бабуся мріють, щоб хлопець встигав не лише допомагати людям, а й гарно вчитися.

Вінниця.info

title

title