14 серп. 2014 11:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

40

0

Свиитко «відвоював» одну посаду в регламентної комісії Вінницької облради

Свиитко «відвоював» одну посаду в регламентної комісії Вінницької облради

Замість скорочення двох посад в облраді, поки що домовились про одну


Свиитко «відвоював» одну посаду в регламентної комісії Вінницької облради

12 серпня відбулося засідання постійної комісії Вінницької обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності і етики, на яких було розглянуто 18 питань. З-поміж інших – проект рішення «Про внесення змін до структури і чисельності виконавчого апарату обласної Ради».

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облради.

З цього питання членів комісії інформували голова обласної Ради Сергій Свитко та заступник керівника виконавчого апарату - керуючий справами обласної Ради Степан Нешик.

Як відомо, рішенням 26 позачергової сесії обласної Ради 6 скликання від 22 липня “Про структуру та чисельність виконавчого апарату Вінницької обласної ради”, голові обласної Ради було запропоновано в тритижневий термін підготувати пропозиції щодо структури та чисельності виконавчого апарату та внести відповідний проект рішення на розгляд сесії обласної Ради.

На виконання цього рішення, Сергій Свитко вніс на розгляд членів комісій відповідний проект рішення, яким передбачається внести до структури і чисельності виконавчого апарату обласної ради такі зміни: скоротити посаду заступника начальника відділу зовнішніх зв'язків та промоції (1 штатну одиницю) та посаду завідувача сектору бухгалтерського обліку відділу фінансового забезпечення ( 1 штатну одиницю).

При цьому, голова обласної ради зазначив, що логіки в такому скороченні він не бачить, оскільки в країні створюються передумови для децентралізації влади, планується реформа місцевого самоврядування, передбачається створення виконкомів місцевих рад, яким і буде делеговано основні функції виконавчої влади на місцях. А для виконання цих функцій, на думку голови обласної ради, чисельність апарату обласної ради знову необхідно буде збільшувати.

- Але депутати обласної ради зобов’язали мене внести зміни до структури та чисельності виконавчого апарату обласної ради і я їх рішення виконав, - сказав Сергій Свитко.

Окрім цього, С. Свитко в черговий раз наголосив на тому, що Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» (стаття 56) чітко передбачає існування посад голови, першого заступника та заступника голови обласної Ради. А тому вимога групи депутатів про скорочення посади заступника голови обласної Ради є, на думку Сергія Свитка, незаконною.

Голова обласної Ради також нагадав членам комісій, що за 6 місяців 2014 року видатки по обласній Раді та її виконавчому апарату зменшено на 2 млн. 354,3 тис. гривень, як того і вимагала Постанова Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 року №65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету».

Керуючий справами обласної Ради Степан Нешик поінформував членів комісії про роботу апарату, яка була виконана в першому півріччі 2014 року. Зокрема, він зазначив, що виконавчий апарат Вінницької обласної Ради входить у п'ятірку областей із найменшою штатною чисельністю працівників, а у порівнянні з іншими регіонами за чисельністю мешканців, територією та кількістю місцевих рад, він є найменшим в Україні.

Члени комісій обговорили інформацію керівництва обласної Ради щодо запропонованого проекту рішення та прийняли свої висновки і рекомендації:

- Постійна комісія з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів не підтримала запропонований проект рішення;

- Постійна комісія з питань регламенту, депутатської діяльності і етики в цілому підтримала проект рішення та запропонувала голові обласної ради замість двох посад скоротити одну.

Проект рішення обласної ради «Про внесення змін до структури і чисельності виконавчого апарату обласної ради», запропонований головою обласної ради, із змінами, внесеними постійною комісією з питань регламенту, депутатської діяльності і етики, буде розглянутий на засіданні президії обласної Ради та оприлюднений на офіційному сайті обласної Ради.

ВИННИЦА.info

 

 


0
0