5 груд. 2021 19:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

115

0

«Світло, для тих, хто опинився у біді»: історія волонтерів з Вінниці

«Світло, для тих, хто опинився у біді»: історія волонтерів з Вінниці

До Міжнародного дня волонтера


«Світло, для тих, хто опинився у біді»:  історія волонтерів з Вінниці

Сьогодні, 5 грудня, до Міжнародного дня волонтера ми поспілкувалися з вінничанами, що знайшли своє покликання у волонтерстві.

Вінничанка Анна Войтович вже понад 3 роки займається психосоціальною підтримкою населення від Товариства Червоного Хреста України. Це проект, який націлений на сприяння захисту та соціальної згуртованості населення.

«Волонтерство для мене - це моє життя. Я віддаю частинку себе, а у відповідь отримую щасливі посмішки тих, кому допомагаю. Мене це дуже мотивує та надихає», - розповідає волонтерка Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Анна.

«Світло, для тих, хто опинився у біді»:  історія волонтерів з Вінниці

За роки своєї діяльності вона встигла взяти участь у багатьох благодійних акціях, проте вирішила розповісти Вінниця.info про ті, які залишили найбільший відгук в душі.

Це благодійний аукціон «Діа-діти» для допомоги діткам з діабетом та благодійна акція «Чашка Добра» до дня людей похилого віку. А також проект Я'Ніна Red Brunch - донорство крові для потреб онкохворих людей та військових.

«Світло, для тих, хто опинився у біді»:  історія волонтерів з Вінниці - фото 2

Анна розповідає як все починалося: «Прийшла до волонтерства випадково. Я навчалася у медичному коледжі, запросили на ввідний курс волонтера щоб познайомитися з життям і діяльністю Товариства. Я прийшла і одразу зрозуміла що я саме там, де маю бути. Пройшла навчання і почала приймати активну участь у заходах і проекті психосоціальна підтримка населення».

Про свою волонтерську діяльність нам розповів також Богдан Лялюк. Основна його діяльність це допомога військовим та добровольцям. Але якщо потрібна допомога в лікарні чи дитячому будинку - не відмовить.

Волонтерством Богдан почав займатися ще в 2014 році.

«Спочатку з друзями допомагали дитячим будинкам, наприклад, Немирівському та Стрижавському. З початком війни, коли багато друзів пішли воювати за Україну - почали допомагати їм. Спочатку посилками поштою, а потім вирішили їздити і самі. Особисте спілкування набагато краще для покращення морального духу ніж посилки», - розповідає Богдан про початок свого шляху у волонтерській діяльності.

«Світло, для тих, хто опинився у біді»:  історія волонтерів з Вінниці - фото 3

«Волонтерство це не професія - це поклик душі. Щоб це зрозуміти - треба бачити очі тих військових до яких приїжджають волотери, це просто неможливо висловити словами. Це треба відчути», - каже Богдан.

«Світло, для тих, хто опинився у біді»:  історія волонтерів з Вінниці - фото 4

«Світло, для тих, хто опинився у біді»:  історія волонтерів з Вінниці - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info