7 груд. 2011 12:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

41

0

Святий Миколай здійснить бажання 3000 дітей з вінницьких інтернатів та дитбудинків

Святий Миколай здійснить бажання 3000 дітей з вінницьких інтернатів та дитбудинків

Працівники облдержадміністрації намагатимуться виконати завдання святого Миколая


Святий Миколай здійснить бажання 3000 дітей з вінницьких інтернатів та дитбудинків

Напередодні Дня святого Миколая працівники облдержадміністрації прийдуть до 3000 дітей з чотирьох інтернатів області та двох будинків дитини у місті Вінниці та Тульчині.

Про це повідомляє управління у справах преси та інформації Вінницької облдержадміністрації.

За словами заступника голови Вінницької облдержадміністрації Любові Спірідонової, обласні соціальні служби, відвідуючи інтернатні заклади, дитбудинки та прийомні родини, заздалегідь «збирають» дитячі мрії.

Свої побажання, написані на папері, діти опускають у спеціальні скриньки або діляться ними у листах до Діда Мороза.

«Хтось просить звичайне брязкальце, яке коштує копійки, хтось конструктор, машинку, ляльку, а хтось і комп’ютер. І ми організовуємо роботу таким чином, щоб омріяний подарунок обов’язково потрапив до дитини», - наголосила Спірідонова.

Особливу увагу у День святого Миколая працівники облдержадміністрації звертають на дітей з обмеженими функціональними можливостями, зокрема, йде співпраця з обласним комунальним закладом «Обрій».

«Ці дітки своїми руками роблять аплікації, вишивають, малюють. Потім подарунки вони роблять власними руками і потім роздаровують оточуючим. Один хлопчик з «Обрію» навчився малювати зубами. Серце стискається, коли читаєш листи до Діда Мороза, у яких діти просять здоров’я», - зазначила Спірідонова.

Вінниччина є першою в Україні областю, котра прийняла серйозну обласну програму підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які здобувають освіту у навчальних закладах І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації.

ВИННИЦА.info

 


0
0