24 черв. 2021 13:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Культура
0

201

0

Святкові вихідні: як у Вінниці святкуватимуть День Конституції і День молоді

Святкові вихідні: як у Вінниці святкуватимуть День Конституції і День молоді

В місті та області підготували кілька заходів, які можна відвідати під час вихідних


Святкові вихідні: як у Вінниці святкуватимуть День Конституції і День молоді

Вінничани матимуть подовжені вихідні у зв’язку із святкуванням 25-ї річниці Дня Конституції України. Так вони відпочиватимуть три дні – 26, 27 і 28 червня.

В місті та області підготували кілька заходів, які можна відвідати під час вихідних.

26 червня в Тульчині на площі біля палацу Потоцьких представлять проект «Щедрик – мелодія Вінниччини». В цей день відбудеться історична подія − масове виконання всесвітньовідомого твору Миколи Леонтовича − «Щедрик», який став справжнім брендом Вінницької області.

Після встановлення рекорду з наймасовішого виконання «Щедрика» М. Леонтовича відбудеться концерт кращих колективів Вінницької області − учасників проекту. На завершення у спільному виконанні прозвучить «Молитва за Україну».

26 червня у Вінниці о 15-й годині вінничан запрошують на екскурсію про відважних оборонців краю з найдавніших часів до сьогодення «Лицарі Поділля». На екскурсії дізнаються про: формування козацьких полків на теренах Східного Поділля та події Національної революції 1648–1676 рр.; зброю та обладунки ХVІ–ХХІ ст.; секрети військової майстерності козаків; козацький побут та звичаї; видатних постатей та події періоду Української революції 1917–1921 рр. на теренах краю; лицарів сучасності – вінничан Героїв Небесної Сотні та земляків – учасників російсько-української війни.

26 червня у Вінниці о 20:00 на території відпочинку PIROGOV SKY – «Симфонічний The Beatles». Це буде концерт зустрічі поколінь, на який можна йти всією сім'єю, включаючи бабусь і дідусів. Вічний рок-н-рол ніколи не вийде з моди.

Yesterday, Let it be, Here comes the sun зазвучать по-новому в умовах безмежної акустики.

27 червня у Вінниці святкуватимуть День молоді. Початок о 17:30 на території Центрального парку, площа Водограю. На гостей чекає велика святкова шоу-програма, молоді співаки, рок-гурти, майже нічна дискотека від Dj Madis, смаколики від крищих STREETFOOD-ерів України.

28 червня до Дня Конституції, у Вінниці відбудеться шостий фестиваль польової кухні пам’яті героя-земляка Тараса Сича. У Центральному парку ім. Леонтовича на площі Водограй буде влаштовано близько двадцяти «точок» для приготування страв на багатті та у польових умовах. Тих, хто зробить благодійний внесок – придбає «фестивальну тарілку», частуватимуть смаколиками.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info