7 жовт. 2022 16:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

144

0

Симеон освятив оновлений храм у Вінницькому районі

Симеон освятив оновлений храм у Вінницькому районі

Храм у Великих Крушлинцях є копіює зруйнованого під час Другої світової Вознесенського храму у Вінниці


Симеон освятив оновлений храм у Вінницькому районі

6 жовтня митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив освячення престолу храму святого Іоана Предтечі після його оновлення у Великих Крушлинцях.

Про це повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ).

Після Чину освячення митрополит Симеон з духовенством звершив Божественну літургію, під час якої були виголошені молитви за Українське військо і перемогу України у війні з російським агресором.

Після завершення Літургії відбувся хресний хід навколо храму. Архієрей прочитав молитви до святого Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана та до святителя і чудотворця Миколая, ікона якого з часткою святих мощей була привезена цього святкового дня до місцевого храму.

Митрополит Симеон також освятив дев'ять накупольних хрестів і куполів, які виготовлені на кошти місцевих благодійників і незабаром прикрасять будівлю церкви у Великих Крушлинцях.

Насамкінець митрополит Симеон нагородив медаллю "За жертовність і любов до України" настоятеля храму протоієрея Мар'яна Нестера, який за порівняно короткий час настоятельства зумів згуртувати громаду села навколо храму і відродити на парафії справжнє духовне життя.

Храм у селі Великі Крушлинці є копією Вознесенського храму місті Вінниці, збудованого за проектом Григорія Артинова. У Вінниці свого часу храм стояв на розі вулиць Замостянської та проспекту Коцюбинського. Але у 1944 році під час визволення Вінниці у приміщення церкви влучила бомба і остаточно зруйнувала її.

Симеон освятив оновлений храм у Вінницькому районі

Симеон освятив оновлений храм у Вінницькому районі - фото 2

Симеон освятив оновлений храм у Вінницькому районі - фото 3

Симеон освятив оновлений храм у Вінницькому районі - фото 4

Симеон освятив оновлений храм у Вінницькому районі - фото 5

Симеон освятив оновлений храм у Вінницькому районі - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info