24 трав. 2019 15:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

60

0

Синод заборонив священикам ПЦУ йти в народні депутати. Рішення підтримав митрополит Вінницький Симеон

Синод заборонив священикам ПЦУ йти в народні депутати. Рішення підтримав митрополит Вінницький Симеон

24 травня у Митрополичому будинку Собору Святої Софії у Києві відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви


Синод заборонив священикам ПЦУ йти в народні депутати. Рішення підтримав митрополит Вінницький Симеон

24 травня у Митрополичому будинку Собору Святої Софії у Києві відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України). Головний секретар Священного Синоду митрополит Вінницький і Барський Симеон взяв участь у засіданні. За результатами засідання було ухвалено низку кадрових рішень.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ.

Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір був призначений головою Синодального управління у справах молоді, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор – головою Синодального управління взаємодії з молодіжно-патріотичними громадськими об’єднаннями, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій – головою Інституту церковної історії.

Було визначено, що протягом місяця повинна завершитися реєстрація статутів Управлінь єпархій УПЦ (ПЦУ). Також розпочато процес реєстрації в новій редакції статутів монастирів та духовних навчальних закладів УПЦ (ПЦУ).

Відповідно до канонічного порядку закордонні візити, зокрема паломництва, повинні здійснюватися архієреями з благословення Предстоятеля, Блаженнійшого Митрополита Епіфанія.

Синод заборонив архієреям і клірикам висувати свої кандидатури для обрання до Верховної Ради України чи на посади місцевого самоврядування, де передбачене прийняття на постійну роботу. Разом з тим їм дозволено у виключних випадках з благословення церковної влади балотуватися у депутати органів місцевого самоврядування при дотриманні відповідно визначених умов.

Було прийняте рішення про відзначення в 2019 р. 30-ліття відродження Української Автокефальної Православної Церкви (19 серпня 1989 р.). Святкування відбудеться 19 серпня у м. Львові.

Раніше обраний на єпископа архімандрит Епіфаній (Димітріу) буде рукоположений на єпископа Ольвійського та на правах вікарія Предстоятеля УПЦ опікуватиметься грекомовною паствою в Україні.

Було роз’яснено, що відповідно до встановленого порядку за богослужінням у всіх храмах УПЦ (ПЦУ) повинні підноситися ім’я Блаженнійшого Митрополита Епіфанія та правлячого архієрея єпархії.

Синод заслухав та взяв до відома звіт комісії, яка вивчала ситуацію в кафедральному храмі Різдва Христового в м. Одеса.

Синодом було засвідчено, що у своїй життєдіяльності Помісна Українська Православна Церква (Православна Церква України) керується Священним Писанням та Переданням, канонами Православної Церкви, власним Статутом, ухваленим Об’єднавчим Собором 15 грудня 2018 р. та відповідно зареєстрованим державою, Патріаршим та Синодальним Томосом про автокефалію від 6 січня 2019 р., рішеннями власних статутних органів.

Помісна УПЦ зберігає внутрішню єдність та закликає єпископат, духовенство і вірних усі питання, які виникають, обговорювати та вирішувати в дусі заповіданої Господом нашим Ісусом Христом братньої любові, уникаючи розпалення ворожнечі, протистоянь та розділення. Синод також висловив повну підтримку Предстоятелю, Блаженнійшому Епіфанію, Митрополиту Київському і всієї України.

Синод заборонив священикам ПЦУ йти в народні депутати. Рішення підтримав митрополит Вінницький Симеон

Вiнниця.info, фото - із сайту ПЦУ