23 лип. 2020 16:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

73

0

Сину загиблого Героя України виділили з державного бюджету кошти на житло

Сину загиблого Героя України виділили з державного бюджету кошти на житло

Жмеринчанин Едуард Полянський планує купити житло в Києві


Сину загиблого Героя України виділили з державного бюджету кошти на житло

Едуарду Полянському із коштів субвенції з державного бюджету виділили майже 600 тисяч грошової компенсації на отримання житла.

Про це повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов на своїй сторінці в «Фейсбук».

Загалом, в 2020 році за державні кошти мають забезпечити житлом 17 вінницьких сімей.

«Це наші земляки, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. За останні п’ять років вже 138 сімей учасників Революції Гідності, АТО та ООС з Вінницької області отримали житло», - зазначив Сергій Борзов.

За 600 тисяч грн Едуард Полянський зміг би купити квартиру у рідній Жмеринці, але вирішив докласти заощадження та придбати житло в столиці.

«Я збирав, не витрачав татову пенсію, яку отримую. Сподіваюсь, мені тепер вистачить на маленьку однокімнатну квартиру в Києві», - каже Едуард.

Едуард Полянський закінчив навчання в Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна. Попереду мрія - стати військовим льотчиком. 1 серпня їде вступати до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

«До речі, сьогодні депутати облради вирішити фінансове питання 350 студентів. Вінниччина – це єдина область, де з 2016 року з бюджету компенсують витрати за навчання учасників АТО або їм дітям, які вперше здобувають вищу освіту в обласних закладах. Якщо не вдалося вступити на держбюджет, а вирішили вчитися на платній формі, тоді з обласного бюджету компенсують повну вартість навчання», - зазначає Сергій Борзов.

Полянський Леонід Петрович народився 24 жовтня 1975 року в м. Жмеринка. Загинув 20 лютого 2014 року в Києві під час Революції Гідності.

З 1991 по 1994 рік вчився у Жмеринському професійному училищі. Працював залізничником в Жмеринці, потім працював в Києві.

Брав активну участь з початку акцій протесту на Майдані Незалежності. Загинув внаслідок вогнепального поранення в груди. Тіло виявили в морзі на Оранжерейній.

Похоронили Героя Небесної Сотні у Жмеринці на місцевому римо-католицькому цвинтарі.

Леоніду Полянському посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Вінниця.info