9 верес. 2020 17:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

155

0

Сирота з Немирівського району, який працює фельдшером, отримав у Вінниці квартиру, придбану за державні кошти

Сирота з Немирівського району, який працює фельдшером, отримав у Вінниці квартиру, придбану за державні кошти

Це однокімнатна квартира розташована у Вінниці по вулиці Київській.


Сирота з Немирівського району, який працює фельдшером, отримав у Вінниці квартиру, придбану за державні кошти

23-річний Петро Задорожний, який ріс без батьків, отримав 1-кімнатну квартиру в Вінниці на Київській. Житло купили за рахунок цільової державної субвенції. 9 вересня голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов вручив хлопцю ключі від квартири.

Про це повідомляє Вінницька обласна державна адміністрація.

«Ми сьогодні до Вас із почесною місією – вручити ключі від квартири, яку придбала Вам наша держава», – зазначив голова ОДА Сергій Борзов, вітаючи молодого чоловіка.

Петро народився в селі Джуринці Немирівського району. Хлопця виховувала бабуся - Галина Олександрівна. Петро закінчив Запорізький медичний коледж і за направленням працює фельдшером Запорізької станції швидкої допомоги. Коли завершить трирічний термін відпрацювання, планує повернутись у Вінницю, де він вже має власне житло.

«Я повернусь у Вінницю – буду тут працювати, допомагати людям. Бабуся сьогодні не змогла приїхати, вона залюбки б роздивлялася мою квартиру… Вибирали ми її довго, багато було варіантів, але зупинились на Вінниці - більше можливостей для роботи і навчання. Живу я ще у Запоріжжі, там орендую квартиру – щомісяця 4 тисячі плюс комунальні послуги. Тут небагато – до тисячі гривень комуналка, стіни вже утеплені. Купив холодильник, а колишня хазяйка залишила все, що потрібно на перший час. Мені все подобається - все круто!

Добре, що є такі люди, які допомагають нам, сиротам, бо для нас це велика підтримка з боку держави. У мене багато знайомих, всі мене підтримують, вітають. Я справді сьогодні щасливий тримати ці ключі - від своєї квартири! Сім років чекав – стояв на квартирному обліку», – каже Петро.

Сирота з Немирівського району, який працює фельдшером, отримав у Вінниці квартиру, придбану за державні кошти


«Придбання житла дітям-сиротам – свідчення того, що нині держава справді повертається обличчям до своїх дітей. Наприкінці 2019 року Вінницька область отримала субвенцію з держбюджету для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, у сумі 37, 6 млн грн, а в 2020 році – 38,3 млн грн», – зауважила перша заступниця голови ОДА Наталя Заболотна.

Варто зазначити, що для Немирівського району у 2019 році виділено 1,77 млн грн грошової компенсації п’ятьом дітям-сиротам – по 354,2 тис. грн для кожної дитини. Двом дітям з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, вже придбано квартири: Каріні Стєпановій – однокімнатна квартира у м. Ладижин, загальною площею 36,5 м2, та Антоніні Вагнер – двокімнатна квартира у м. Немирів, площею 44,4 м2. Наразі житло підібрали ще двом дітям-сиротам. Документи для укладання договорів купівлі-продажу вже готуються.

Сирота з Немирівського району, який працює фельдшером, отримав у Вінниці квартиру, придбану за державні кошти - фото 2

Сирота з Немирівського району, який працює фельдшером, отримав у Вінниці квартиру, придбану за державні кошти - фото 3

Сирота з Немирівського району, який працює фельдшером, отримав у Вінниці квартиру, придбану за державні кошти - фото 4

Сирота з Немирівського району, який працює фельдшером, отримав у Вінниці квартиру, придбану за державні кошти - фото 5

Сирота з Немирівського району, який працює фельдшером, отримав у Вінниці квартиру, придбану за державні кошти - фото 6

Сирота з Немирівського району, який працює фельдшером, отримав у Вінниці квартиру, придбану за державні кошти - фото 7

Нагадаємо, раніше ключі від придбаної за державні кошти квартири вручили студенту-сироті зі Жмеринського району.

Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької ОДА