29 берез. 2020 10:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

124

0

Ситуація у Вінницькій області: лабораторно підтверджено 23 захворювання на коронавірус

Ситуація у Вінницькій області: лабораторно підтверджено 23 захворювання на коронавірус

На території Вінницької області зареєстровано 78 підозр на COVID-19


Ситуація у Вінницькій області: лабораторно підтверджено 23 захворювання на коронавірус

За інформацією Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ, станом на 10.00 годину 29 березня на території Вінницької області зареєстровано 78 підозр на COVID-19. У 39 випадках діагноз лабораторно не підтверджений, в 23 випадках виявлений коронавірус, в тому числі у 2 дітей. Зразки матеріалів ще від 16 хворих досліджуються. Лабораторно підтверджені випадки зареєстровані:

  • Вінниця - 18,
  • Ладижин – 1,
  • Вінницький район – 1,
  • Липовецький район – 1,
  • Чернівецький район – 1,
  • Жмеринський район - 1.

Відомо, що в Жмеринському районі випадок лабораторно підтверджено випадок захворювання на коронавірусну інфекцію у породіллі, яка поступила в пологове відділення ЦРЛ. Під час збору анамнезу з’ясовано, що жінка була у контакті з особою, яка прибула з Італії. Пологи приймалися в ізольованій боксованій палаті для індивідуальних пологів, медична допомога надавалась згідно з протоколом при COVID-19. Мати та дитина почувають себе добре. Їх стан оцінюється як задовільний. Медперсонал проводить дистанційно відеонагляд за пацієнткою та її дитиною і консультують її за потреби. Палата породіллі повністю ізольована від решти. Вчора весь колектив пологового відділення був обстежений експрес-тестами на COVID-19. Всі результати тестів негативні.

В Чернівецькому районі коронавірус виявили в дитини віком 2,7 років.

По Вінниці більшість лабораторно-підтверджених випадків це контактні особи працівників медзакладів – медсестри з пологового та лікаря з онкоцентру.

В Україні станом на 10.00 годину 29 березня в Україні 418 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них 9 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина). Останній летальний випадок – у Рівненській області.

Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою.
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель, мінімальна дистанція - 1,5 метра.
  • не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота.
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, невідкладно зверніться по телефоном до сімейного лікаря та повідомте його попередньою про перебування в продовж останніх 14 днів у країнах де зареєстровані випадки захворювання на COVID-19;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

Нагадаємо, з 20.00 години 28 березня обмежили в’їзди в м. Вінницю. Водії можуть в’їхати у місто лише з київського, немирівського та хмельницького напрямків.

Вінниця.info