19 листоп. 2021 13:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

58

0

Тариф за лікування пацієнтів з COVID-19 зріс на 56,6 тис. грн. Допомога НСЗУ у Вінницькій області

Тариф за лікування пацієнтів з COVID-19 зріс на 56,6 тис. грн. Допомога НСЗУ у Вінницькій області

Перелік послуг безоплатної допомоги пацієнтам з коронавірусом


Тариф за лікування пацієнтів з COVID-19 зріс на 56,6 тис. грн. Допомога НСЗУ у Вінницькій області

З 1 листопада 2021 року Національна служба здоров’я України платитиме за одну команду, яка надає допомогу пацієнтам з COVID-19 у стаціонарі медзакладу, 634 330 гривень.

Про це повідомляє Національна служба здоров’я України.

Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19 - безоплатна. Вартість лікування покриває НСЗУ. Тариф за це лікування зріс на 56,6 тис. грн.

Причинами стали збільшення глобальної ставки за укомплектованість медичним персоналом, медичними виробами та ліками для закладів, які мають договір на пакет «Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19».

Окрім того, на суму оплати впливає кількість медичних команд, які надають допомогу пацієнтам, інтенсивність роботи закладу та навантаження на медичних працівників.

Допомога НСЗУ у Вінницькій області.

Наразі, у Вінницькій області, договір з НСЗУ за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19» мають 16 медзакладів. Найбільше навантаження у жовтні мала Гайсинська центральна районна лікарня. Минулого місяця чотири медичні команди надали допомогу 229 пацієнтам. А найбільше медичних команд має Вінницька багатопрофільна лікарня і Вінницька міська клінічна лікарня №1 - по 8.

Перелік безоплатної допомоги пацієнтам з коронавірусом у стаціонарі:

● первинний огляд та тестування на COVID-19;

● необхідні інструментальні та лабораторні дослідження, такі як розгорнутий клінічний аналіз крові, біохімічний аналіз крові, коагуляційний гемостаз, рівень глюкози в крові, бактеріологічні та інші;

● медична допомога відповідно до галузевих стандартів;

● киснева підтримка, інтенсивна терапія та підключення до апаратів ШВЛ та ЕКМО;

● медикаментозна терапія та знеболення за потреби. Усі ліки, передбачені національним протоколом лікування COVID-19 та Національним переліком лікарських засобів, включені до тарифу, за яким НСЗУ оплачує послуги медичних закладів;

● моніторинг та корекція лікувальних заходів залежно від супутніх патологічних станів;

● забезпечення цілодобового лікарського та медсестринського догляду.

Нагадаємо, що у жовтні тариф на медичні послуги із стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19 становив понад 577 тис грн.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі –https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info