16 груд. 2015 16:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

75

0

«Технічний» бюджет області на 2016 рік прийняли. Депутати «врізали» фінансування «Вінницького краю» і «вітальних листівок»

«Технічний» бюджет області на 2016 рік прийняли. Депутати «врізали» фінансування «Вінницького краю» і «вітальних листівок»

 Обласний бюджет на 2016 рік прийняли з двома поправками. Врізали фінансування "поліграфії"


«Технічний» бюджет області на 2016 рік прийняли. Депутати «врізали» фінансування «Вінницького краю» і «вітальних листівок»

 16 грудня на сесії Вінницької облради при голосуванні рішення Про обласний бюджет на 2016 рік було внесено дві поправки. Передбачено зменшити витрати на Департамент інформаційної діяльності ОДА на фінансування журналу «Вінницький край» на 200 тис. гривень та на 100 тисяч на «вітальну» поліграфію. Друге - не розподіляти по розпорядниках субвенцію на пільговий проїзд учасникам АТО, а кошти акумулювати в обласному бюджеті.

«Тема дня» - обласний бюджет на 2016 рік стала причиною кількагодинних дискусій на сесії облради. Депутатами вносились пропозиції щодо збільшення депутатського фонду до 30 тисяч гривень, про припинення фінансування Комунального підприємства «Автобаза обласної ради», на яку передбачено 2,1 млн. гривень, про виділення окремої статі видатків на ліквідацію Джуринського отрутомогильника, про припинення фінансування «Вінницякіно». Але це залишилось в обговореннях. По даних питаннях вирішили створити робочі групи, які мають опрацювати пропозиції та затвердити відповідні зміни, щоб внести їх поправками до бюджету 2016 року вже в січні місяці.

В результаті обговорень і голосувань затвердили лише дві зміни:

  • зменшити витрати на фінансове забезпечення журналу «Вінницький край» з 615 до 400 тис. гривень та витрати на поліграфічну продукцію до святкових заходів з 480 до 380 тис. гривень.

  • не розподіляти по розпорядниках субвенцію на пільговий проїзд учасникам АТО, а кошти акумулювати в обласному бюджеті. Загальна сума субвенцій на надання пільг з послуг зв’язку та інших передбачених законодавством пільг, в тому числі і на компенсацію пільгового проїзду становить окремих категорій громадян становить 62, 633 млн. гривень.

Після суперечок депутати 75 голосами «ЗА» затвердили загальний обсяг майбутнього бюджету у сумі 4.093.560, 780 тис. гривень, а загальний обсяг видатків у сумі 4.095.674,855 тис. гривень.

Бюджет області на 2016 рік називають «технічним», він є приблизним. Так як народні депутати мають затвердити новий Податковий Кодекс та Державний бюджет, то в січні у бюджет Вінницької області будуть вноситись зміни.

«Тема бюджету найбільша проблема на сьогоднішній день є ряд абсолютно незрозумілих підходів до Державного бюджету України. Я щойно говорив з Григорієм Заболотним, завтра депутати збираються в сесійній залі Верховної ради і будуть розглядати частину питань, що до внесення змін до Податкового кодексу і до Державного бюджету.

З того що ми сьогодні обговорили. Ви піднімали питання про пільговий проїзд, а в проекті Державного бюджету на це взагалі не передбачено коштів. Хоча ми всі чудово розуміємо ще це не правильно, адже є постанова Кабінету міністрів, яка передбачає таку пільгу.

Тому буде дуже багато дискусій і питань», - говорить голова Вінницької облдержадміністрації, депутат партії БПП "Солідарність" Валерій Коровій.

Як відомо, на початку сесії, 16 грудня депутатам урочисто вручили посвідченя та значки.

ВИННИЦА.info