3 берез. 2023 17:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

1768

0

Телеведучий Олександр Педан побував у релокованому виші та поділився враженнями від Вінниці

Телеведучий Олександр Педан побував у релокованому виші та поділився враженнями від Вінниці

«УніверCheck 2. Професії» - це освітній тревел, у якому Олександр Педан разом із донькою мандрують вишами України.


Телеведучий Олександр Педан побував у релокованому виші та поділився враженнями від Вінниці

У новому сезоні освітнього проекту «УніверСheck» телеведучий Олександр Педан побував у Вінниці та розповів про умови навчання в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса після релокейту.

Донецький національний університет, який носить ім’я свого відомого випускника - поета-шістдесятника Василя Стуса, входить у топ-10 кращих класичних вишів України. У своєму регіоні він мав потужну технічну базу, але через російську окупацію залишатися там не зміг. Тож у 2014 році здійснив релокацію у Вінницю. Розмістився навчальний заклад у приміщенні заводу.

«Університет не має такого студмістечка, як мав у Донецьку. Але місця вдосталь. Приміщення, у яке переїхали, вдалося відремонтувати та обладнати всім необхідним для навчання та роботи там. Помітно, що викладачі та студенти доклали чимало зусиль», - ділиться враженнями Олександр Педан.

Вже вдруге телеведучий приїздить у Вінницю заради зйомок освітнього проекту «УніверCheck». Раніше він розповідав про Вінницький національний аграрний університет, а цього разу - про Донецький імені Василя Стуса.

«За словами викладачів, перші кілька років було непросто. Але зараз університет повертається до повноцінної роботи. Про це свідчить попит серед абітурієнтів із різних міст України та високий прохідний бал», - каже телеведучий.

У межах проекту Олександр Педан разом зі своєю донькою Лерою, яка є його співведучою, оглядають гуртожитки університетів. ДонНУ своїх не має, тож студенти проживають або в гуртожитках інших навчальних закладів, або в хостелах, які для них орендує виш.

«Ми обрали хостел, тому що це нетипова історія для студентів, - каже ведучий освітнього тревелу “УніверСheck”. - Щоправда, діставатися до університету громадським транспортом потрібно близько години. Але умови там досить хороші. Особисто мені заімпонувало те, що ти можеш обрати відповідно до своїх фінансових спроможностей - проживати у хостелі з трохи кращими умовами, але за більшу ціну, або ж у гуртожитках інших навчальних закладів, з якими домовляється ДонНу».

Був час у телеведучого також погуляти Вінницею і навіть познайомитися із місцевий гондольєром.

«Вінниця мені дуже подобається. Не дивно, що вона стала лідером серед українських міст за рівнем задоволеності мешканців комфортом. Парки, сквери, затишний пішохідний центр і, звісно, Південний Буг - усе це додає атмосферності. Не кажучи про єдиного у Вінниці гондольєра. Може, навіть єдиного в Україні. Бо особисто я, якщо чесно, вперше в Україні катався на гондолі», - ділиться Олександр Педан.

Подивитися випуск про Вінницю та Донецький національний університет вже можна за посиланням у новому випуску “УніверCheck 2. Професії”.

Нагадаємо, «УніверCheck 2. Професії» - це освітній тревел, у якому телеведучий Олександр Педан разом із донькою Лерою мандрують вишами України. Вони розповідають про найзатребуваніші спеціальності у навчальних закладах, влаштовують екскурсії гуртожитками та знайомлять зі студентським ком’юніті. Також у новому сезоні Олександр та Лера порушують питання усвідомленого вибору професії та діляться можливостями професійного зростання в Україні.

Телеведучий Олександр Педан побував у релокованому виші та поділився враженнями від Вінниці

Телеведучий Олександр Педан побував у релокованому виші та поділився враженнями від Вінниці - фото 2

Телеведучий Олександр Педан побував у релокованому виші та поділився враженнями від Вінниці - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info
title

title