5 верес. 2022 14:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

317

0

Тепло в бліндаж: на Вінниччині чоловік виготовляє буржуйки на фронт для захисників

Тепло в бліндаж: на Вінниччині чоловік виготовляє буржуйки на фронт для захисників

Півтора дня витрачає чоловік на виготовлення однієї буржуйки


Тепло в бліндаж: на Вінниччині чоловік виготовляє буржуйки на фронт для захисників

На Вінниччині волонтер Влад Карий возить допомогу землякам, що воюють в ЗСУ. Днями чоловік повернувся із Краматорська і зрозумів, що з настанням холодів військовим потрібно буде грітись.

«В нас є благодійний фонд і ми їздимо на передову до хлопців, забезпечуємо їх харчуванням, одягом, засобами гігієни. Закупляли тепловізори і шини на автомобілі. За останні два місяці я об’їздив усі гарячі точки. Я був в Авдіївці, Слов’янську Краматорську, Харкові, Миколаївську область всю об’їздив. Ми їздимо там, де воюють наші хлопці з Крижопільщини, Томашоля, Піщанки, Ямполя, тобто, де є наші земляки. Ми виходимо до них на зв'язок, дізнаємось їх потреби. І веземо все необхідне. Є напрямки, де необхідна вода, чи проблеми із харчуванням, ми також робимо тушонки, і завозимо бійцям.

Я от днями повернувся із Краматорська, був у хлопців на передовій і бачив їхні умови життя. Прийшла осінь, настали холоди, а грітися в них немає де. Тому я почав виготовлення буржуйок. В мене є досвід зварювальних робіт, я захоплювався холодною ковкою. Буржуйки виготовляю в себе вдома», - розповідає Влад Карий.

Тепло в бліндаж: на Вінниччині чоловік виготовляє буржуйки на фронт для захисників

Півтора дня витрачає чоловік на виготовлення однієї буржуйки. Аби робота виконувалась швидко, каже, потрібно заздалегідь зібрати необхідний матеріал.

«Для виготовлення буржуйки необхідні – диски до болгарки, електроди, арматура, профільна труба і газові балони, і листове залізо товщиною 2мм. Першу буржуйку я навіть зробив із декором, викував на ній тризуб. На цих буржуйках можна готувати їжу, і сушити берці. Ось уже я роблю наступні моделі буржуйок, щоб там можна дві – три пари берців сушити одночасно. Всі ці буржуйки нескладної конструкції, вони розбираються і їх легко транспортувати», - говорить Влад Карий.

Замовлення від цивільних людей Владислав поки не приймає. Каже, найперше потрібно забезпечити буржуйками бійців на передовій, а тут фронт робіт теж чималий:

Тепло в бліндаж: на Вінниччині чоловік виготовляє буржуйки на фронт для захисників  - фото 2

«Буржуйки будуть потрібні в усіх напрямках, де ведуться бойові дії. Замовлення від інших людей я не беру. Працюю поки на ЗСУ. Вже звертались, я наразі відмовляю. Адже залишив власні домашні справи, працюю вечорами і у вихідні. Це моє волонтерство, адже в мене є основна робота. Я вже виготовив три буржуйки. Вони ще нефарбовані. Замовляю спеціальну фарбу, яка витримує високі температури. Чекаю поки мені її доставлять, я їх пофарбую, щоб буржуйки малий також гарний вигляд», - додає волонтер.

Усі, хто бажає допомогти придбати необхідні матеріали для буржуйок, може це зробити надіславши кошти. Реквізити є на сторінці фонду Благо Дар, співзасновником якого є Влад https://www.facebook.com/blagodar.vn.ua

Тепло в бліндаж: на Вінниччині чоловік виготовляє буржуйки на фронт для захисників  - фото 3

Тепло в бліндаж: на Вінниччині чоловік виготовляє буржуйки на фронт для захисників  - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info