15 берез. 2010 14:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

48

0

Тигипко может стать новым председателем Партии регионов?

Тигипко может стать новым председателем Партии регионов?

Партія регіонів у квітні обере нового лідера – і крім Миколи Азарова й Олександра Єфремова на цю роль претендує Сергій Тігіпко.

 


Тигипко может стать новым председателем Партии регионов?

Партія регіонів у квітні обере нового лідера – і крім Миколи Азарова й Олександра Єфремова на цю роль претендує Сергій Тігіпко.

Про це сказали газеті "Дело" джерела, близькі до президента Віктора Януковича, яких видання не називає.

За словами цих джерел, Тігіпко хоч і найбільш несподівана кандидатура, але найбільш реальна.

"Тігіпко набрав на президентських виборах 13% голосів виборців, це гарний заділ на майбутнє для Партії регіонів", - зазначив співрозмовник у Адміністрації президента.

За його даними, привабливу пропозицію очолити Партію регіонів Тігіпко отримав від президента Віктора Януковича у комплекті з посадою віце-прем'єра.

При цьому Тігіпко нібито погодився відмовитися від розвитку свого особистого політичного проекту – партії "Сильна Україна".

У випадку ж, якщо план з висування Тігіпка на посаду головного "регіонала" провалиться, політик залишив за собою право одразу перейти в опозицію.

Узяти коментар у Тігіпка поки не вдалося.

Утім, на посаду лідера Партії регіонів є три найбільш імовірні кандидатури, кожну з яких лобіюють різні групи впливу в партії.

Представник "старої гвардії" ПР, її засновник Володимир Рибак каже: "Лідером партії стане Микола Азаров однозначно".

А "регіоналка" Юлія Новікова заявляє: "Ми плануємо обрати на цю посаду Олександра Єфремова, він прекрасна консолідуюча кандидатура".

Сам Єфремов про можливість обрання головою ПР Тігіпка туманно відповів: "Подивимося", - і наголосив, що для того, щоб очолити партію, у неї потрібно спочатку вступити.

Михайло Чечетов визнав, що хотів би бачити Тігіпка членом ПР, але його лідерство сумнівне. "Так, було б непогано, якби він (Тігіпко) вступив у наші лави, але обрання його нашим лідером вважаю малореальним", - сказав він.

Новообраний міністр юстиції Олександр Лавринович вступ Тігіпка в лави Партії регіонів також вітає. "Я буду підтримувати його вступ у нашу партію, це було б для нас цінним здобутком", - зазначив Лавринович.

Разом із тим він запевнив, що питання обрання нового лідера, у тому числі й Тігіпка, має пройти серйозне обговорення серед усіх "регіоналів", яких на даний момент понад 1,2 млн. осіб.

З'їзд Партії регіонів відбудеться у квітні – на ньому члени пропрезидентської політичної сили й оберуть нового лідера замість Віктора Януковича.

 

Українська правда

 


0
0