7 берез. 2019 11:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

101

0

«Тільки системність може дати результати»: у Вінниці за участі Гройсмана розпочали Раду регіонального розвитку

«Тільки системність може дати результати»: у Вінниці за участі Гройсмана розпочали Раду регіонального розвитку

У Вінниці за участі Гройсмана розпочали Раду регіонального розвитку


«Тільки системність може дати результати»: у Вінниці за участі Гройсмана розпочали Раду регіонального розвитку

7 березня у Вінниці за участі прем`єр-міністра Володимира Гройсмана, віце-прем’єрів Геннадія Зубка та Степана Кубіва, Володимира Кістіона, нардепів та керівників області і міста, проводять Раду регіонального розвитку. Першим виступив Володимир Борисович, він пригадав, як заради ідеї децентралізації, залишив посаду мера Вінниці. Також нагадав, як жили громади в 2014 році, коли збирались на круглі столи, обговорювали проблеми і на цьому все завершувалось.

"За період часу, коли ми працювали на регіональному рівні разом, нам є про що казати. І ми можемо говорити про ті виклики і проблеми, з якими ми стикались за час виконання тих завдань, які покладали на нас українці. Я пам’ятаю час, коли я був міським головою, по всій Україні дуже часто проводились різні круглі столи, засідання рад, обговорення можливих питань зміцнення місцевого самоврядування.

Було багато дискусій про те, як розбудовувати місцеве самоврядування, як робити так, щоб громади почали бути сильними та ефективними. А на чому це все завершувалося? На тому, що ми просто говорили, розходилися і залишалися зі своїми власними проблемами. Ми сьогодні можемо провести коротенький аналіз того, що нам вдалося зробити за 5 років децентразації", – каже Володимир Гройсман.

«Тільки системність може дати результати»: у Вінниці за участі Гройсмана розпочали Раду регіонального розвитку

Він також зазначив, що одна із ключових реформ – реформа децентралізації стала реальністю, завдяки політичній волі керівництва країни та підтримці Президента. Що дало можливість змінити стару систему на нову. Яка дала можливість сьогодні тисячам українських громад жити поки що не в нових умовах, а в нових можливостях.

Прем’єр-міністр наголосив на тому, що сьогодні фінансових ресурсів та можливостей достатньо для того, щоб реально змінювати життя українських громадян.

"Керівники громад чи міст говорять про те, що їм досі чогось не вистачає. Хочу сказати на всю Україну, що я, як міський голова 2006-2014 років точно знаю, що таке "не вистачає" можливості та ресурсів. Сьогодні фінансових ресурсів та можливостей достатньо для того, щоб реально змінювати життя українських громадян. І тому, окремо треба зазначити, що фундамент створено.

Далі ми пішли на те, щоб через механізми державної підтримки регіональної політики допомагати громадам ставати сильнішими. Але я точно знаю, що тільки системність у підходах може дати якісний результат. І тому поява державної стратегії регіонального розвитку і системних фундаментальних планів, які ми затвердили в тому числі на рівні Уряду, мають бути єдиною системою побудови якості життя. Тобто, децентралізація створює механізми, які ми маємо використовувати для того, щоб будувати якісне життя", – зазначив Володимир Гройсман.

«Тільки системність може дати результати»: у Вінниці за участі Гройсмана розпочали Раду регіонального розвитку - фото 2

«Тільки системність може дати результати»: у Вінниці за участі Гройсмана розпочали Раду регіонального розвитку - фото 3

«Тільки системність може дати результати»: у Вінниці за участі Гройсмана розпочали Раду регіонального розвитку - фото 4

«Тільки системність може дати результати»: у Вінниці за участі Гройсмана розпочали Раду регіонального розвитку - фото 5

Вінниця.info