10 квіт. 2014 19:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

91

0

Тимошенко запевняла вінницьких журналістів що стане президентом, але в опозиції комфортніше

Тимошенко запевняла вінницьких журналістів що стане президентом, але в опозиції комфортніше

Юлія Тимошенко у Вінниці заявила що готова перейти в опозицію в разі програшу 


Тимошенко запевняла вінницьких журналістів що стане президентом, але в опозиції комфортніше

Під час зустрічі з журналістами у Вінниці 10 квітня кандидат у президенти України Юлія Тимошенко сказала що в разі програшу на виборах піде в опозицію і розповіла про необхідність прийняття законів про люстрацію та законів, які допоможуть побороти корупцію.

Безправ’я людей за гратами

«Сьогодні для мене дуже важливий день - підписано закони, які я ініціювала і прийняла Рада. Перший Закон про амністію людей, яких незаконно сиділи у в’язниці. Другий - зміна умов утримання в’язнів за гратами. Якщо до Януковича у в’язниці сиділи справжні злочинці, то за чотири роки президентства Януковича справжні злочинці були помилувані або випущені, або перетворились в «тітушок», які воювали проти Майдану. За останні чотири роки до в’язниці потрапляв справжній середній клас – за те що відмовлялись платити хабарі, не хотіли віддавати свої підприємства», - сказала Ю. Тимошенко.

Кандидат в президенти розповіла, чому самі ці закони стали першочерговими для прийнятя.

«В той час, коли я перебувала у в’язниці, я бачила все безправ’я ув’язнених. Згідно міжнародних конвенцій та інших міжнародних документів, найбільшим покаранням для людини є позбавлення свободи. Але в жодній цивілізованій країні, крім позбавлення свободи, людину більше нічим не катують. Ні жорстокими умовами утримання, ні насиллям, ні ізоляцією, ні іншими речами, які панують в наших в’язницях. Саме тому зразу як тільки я вийшла з-за гратів, я ініціювала прийняття фундаментальних змін до Кримінально-виконавчого кодексу України. Це закон який регламентує життя людей за гратами, стосунки ув’язнених людей з владою. Сьогодні цей закон підписаний і набув юридичної сили», - зазначила Ю. Тимошенко.

Також Юлія Тимошенко розповіла про нелюдські умови праці жінок в Качанівській колонії, які трудяться швачками без вихідних і без відповідної оплати.

Тимошенко запевняла вінницьких журналістів що стане президентом, але в опозиції комфортніше

Боротьба з корупцією

Кандидат в президенти повідомила що найближчі дні необхідно прийняти ще два закони «Про створення національного антикорупційного бюро», якому буде надано право контролювати кошти бюджетів і діяльність великих державних корпорацій. Також необхадним є закон що надає право громадянам при спілкуванні з чиновниками фіксувати на відео та аудіо розмову з цими людьми.

«Якщо є корупційні дії чиновників, з цим потрібно напряму звертатися до суду. Зараз ми б’ємось за ці два закони, в тому числі з дипломатичною частиною депутатів в Раді», - повідомила Юлія Тимошенко..

«Люди правильно вважають що якщо ми не подолаємо корупцію, в Україні нічого не можна буде зробити. Тому для мене є пріоритетом створити механізм боротьби з корупцією дієвим, який насправді змінить країну», - сказала Юлія Тимошенко.

Про люстрацію

«Я не вірю, що влада сама себе люструє. Я вірю в комітет люстрації який очолює Єгор Соболєв, і вірю що буде прийнятий закон, який регулюватиме діяльність комітету. Комітет люстрації повинен мати філіали в кожній адміністративній одиниці України – від міста до села. Я вірю що комітет по люстрації очистить Україну.

Сьогодні все керівництво Вінницької області формується за квотним принципом, як правило на посади приходять люди «УДАР-у», тире Порошенко... Нажаль квоти належать не «Батьківщині» - сказала Ю. Тимошенко.

В команді Тимошенко олігархів немає

«Олігархи це явище, яке в Україні стало онкологічним захворюванням. Вони проявляються в монополіях, що захоплюють цілі галузі, в одночасному вплив на ЗМІ, які практично спотворюють людську свідомість і позбавляють людину права знати правду, вони втручаються в політику. В політиці олігархи забезпечують своє лобі що отримувати прибутки від державних можливостей. Я можу твердо сказати що в нашій команді таких людей немає», - сказала кандидат в президенти.

Про реформу місцевого самоврядування, яку курує Гройсман

«Я не можу оцінити діяльність Гройсмана, бо ніколи з ним не працювала. Зараз він за квотним принципом працює в Уряді Яценюка», - сказала Ю. Тимошенко.

Тимошенко запевняла вінницьких журналістів що стане президентом, але в опозиції комфортніше - фото 2

(Це фото зняте ще у 2007 році яскраво свідчить про "незнайомство Тимошенко з меров Вінниці Володимиром Гройсманом)

На уточнююче запитання «квота від кого?» Відповідь Тимошенко: «здається від УДАРУ...».

«Я не можу сказати про його діяльність (Гройсмана – авт.). Але я планую внести на розгляд Ради бюджетний Кодекс про децентралізацію фінансових ресурсів. Наступним кроком повинна бути передача виконавчих функцій місцевим радам. Це ніяк не пов’язано з федералізацією. Федералізацію, ні я, ні колеги ніколи не допустимо» - сказала Юлія Тимошенко.

Тимошенко не буде співпрацювати з Порошенко в разі брання його президентом

«Я впевнено відчуваю що я отримаю перемогу, але якщо так станеться (Юлія Тимошенко не стане президентом - авт.), я піду в опозицію. В опозиції я комфортніше себе почуваю, тому що я добре знаю як сьогодні виглядає тенденція», - заявила кандидат в президенти.

Тимошенко запевняла вінницьких журналістів що стане президентом, але в опозиції комфортніше - фото 3

ВИННИЦА.info


0
0