12 верес. 2016 13:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

95

0

Тисячні штрафи не зменшили кількість п’яних водіїв на дорогах Вінниці

Тисячні штрафи не зменшили кількість п’яних водіїв на дорогах Вінниці

 Патрульна поліція Вінниці звітувала про результати проведення місячника безпеки дорожнього руху.


Тисячні штрафи не зменшили кількість п’яних водіїв на дорогах Вінниці

 12 вересня Патрульна поліція Вінниці звітувала про результати проведення місячника безпеки дорожнього руху. За період акції патрульні виявили ряд правопорушень, вагому частку яких складає керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. За словами в.о. командира батальйону Дмитра Кисличенка, підвищення штрафних санкцій практично не вплинуло на кількість нетверезих кермувальників.

«З початку місячника ми задокументували 209 випадків вживання алкогольних напоїв за кермом.

Були прийняті зміни до Кодексу адміністративних правопорушень. Ми надіялись, що з підвищенням штрафів до 10200 грн. з позбавленням водійських прав люди будуть менше сідати нетверезими за кермом. Але суттєвих позитивних змін не відбулося», - констатував поліцейський.

Як повідомив заступник начальника Управління Патрульної поліції Олександр Суменок, в місті зросла кількість водіїв, які сідають за кермо під впливом наркотичних речовин.

«Є деяке зниження керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, але збільшилось керування в стані наркотичного сп’яніння. Ця цифра може ще змінюватися, бо чекаємо результатів від лікарів-наркологів», - сказав правоохоронець.

Впродовж місяця патрульні посилено працювали з перевізниками пасажирів. Так за відсутність ліцензії поліцейськими було складено 19 адмінматеріалів.

«Задокументовано 19 протоколів по статті 164 (перевезення пасажирів без ліцензії). Звертали увагу на автовокзали, залізничні вокзали. Сама ліцензія коштує 1200 грн., а штрафні санкції – 17 тисяч грн.», - додав Дмитро Кисличенко.

Також в серпні-вересні правоохоронці активно співпрацювали з навчальними закладами, роз’яснюючи дітям права і обов’язки пішоходів. Превентивна діяльність у школах, вузах і дитсадочках стане постійної практикою поліцейських. 

Дмитро Кисличенко і Олександр Суменок

Тисячні штрафи не зменшили кількість п’яних водіїв на дорогах Вінниці

Вінниця.info