21 січ. 2020 13:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

50

0

Точка фаст-фуду з пончиками та «Медобар»: у Вінниці ветерани АТО представили свої бізнес-проекти. Фото

Точка фаст-фуду з пончиками та «Медобар»: у Вінниці ветерани АТО представили свої бізнес-проекти. Фото

Понад два місяці ветерани АТО проходили навчання з підприємництва


Точка фаст-фуду з пончиками та «Медобар»: у Вінниці ветерани АТО представили свої бізнес-проекти. Фото

Понад два місяці ветерани АТО проходили навчання з підприємництва – складили бізнес-план, вчилися побудові та управління командами, маркетингу та продажів. Вчора, 20 січня, відбувся фінальний захист проектів. 14 ветеранів АТО стали фіналістами Програм і представили свої бізнес ідеї.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Вперше у Вінниці проходило навчання з підприємництва від Київської школи економіки для ветеранів АТО. Учасники програми понад місяці опановували основи бізнес-планування, маркетингу, фінансів, продажів та побудови й управління командами. 14 військових стали фіналістами Програм і представили свої бізнес-плани.

На початку листопада у Вінниці стартувало навчання для учасників АТО та ООС. Програма реалізовується за підтримки Zagoriy Foundation спільно з Вінницькою міською радою. 25 учасників навчального курсу працювали над стратегією, маркетингом, продажами, командоутворенням та фінансами. До фіналу, а саме презентації своїх напрацювань перед комісією дійшли 14 учасників. До складу комісії увійшли представник школи KSE, бізнесу та громадськості.

Викладач програми Сергій Гвоздьов, зазначив що викладачі намагалися робити так, щоб ця програма була максимально ефективна.

«Програма для нас має величезне значення. Суспільство у величезному боргу перед тими, хто брав участь у бойових діях і допомагав нашим військовим і добровольцям. Ми намагаємося робити так, щоб ця програма була максимально ефективною. А вже сьогодні хочемо побачити, як ви наблизилися до підприємництва завдяки нашому навчанню. Комісія оцінюватиме ваші бізнес плани – це представники бізнесу, громадської організації та наші викладачі які з вами працювали», – Сергій Гвоздьов.

Точка фаст-фуду з пончиками та «Медобар»: у Вінниці ветерани АТО представили свої бізнес-проекти. Фото

Серед переможців – учасник АТО Володимир Сироватко. Його бізнес-ідея – «ТРОЩА». Це місце, де можна випустити пару, звільнитися від люті (розбити/зруйнувати щось за допомогою бити або іншого, але у безпечний спосіб для себе). Планує займатися бізнесом разом з дружиною.

Переміг і Михайло Жилін – переселенець 37 років, родом з Донбасу. До війни працював завідувачем трупи у театрі. Під час війни був важкопоранений, після одужання викладав історію в університеті. Він хоче відкрити точку фаст-фуду з пончиками «Intermezzo» за мотивами Коцюбинського. Вже розробив логотип та обрав місце. Решта учасників представили також цікаві ідеї. Також здобули перемогу Сергій Бондаренко та Сергій Беднарчук.

Сергій Бондаренко з дитинства цікавиться бджолярством, вже має малий бізнес «Медобар». Працює разом з дружиною. Займається виробництвом меду з сухофруктами, ягодами і горіхами. Корисні солодощі. «Медобар. Мед щасливих бджіл» вже існуюча торгова марка.

Сергій Беднарчук вже реалізовує свою справу. Він має власну пасіку і займається експортом меду, хоче масштабуватися

Після завершального етапу курсу підтримка ветеранів продовжується у спільноті випускників. У 2020 році вона зросла до 155 чоловік, половина з яких успішно реалізовують свій бізнес. За підтримки Zagoriy Foundation цього року навчання також планується в інших регіонах України.

Точка фаст-фуду з пончиками та «Медобар»: у Вінниці ветерани АТО представили свої бізнес-проекти. Фото - фото 2

Точка фаст-фуду з пончиками та «Медобар»: у Вінниці ветерани АТО представили свої бізнес-проекти. Фото - фото 3

Точка фаст-фуду з пончиками та «Медобар»: у Вінниці ветерани АТО представили свої бізнес-проекти. Фото - фото 4

Точка фаст-фуду з пончиками та «Медобар»: у Вінниці ветерани АТО представили свої бізнес-проекти. Фото - фото 5

Точка фаст-фуду з пончиками та «Медобар»: у Вінниці ветерани АТО представили свої бізнес-проекти. Фото - фото 6

Вінниця.info, фото з сайту ВМР