3 берез. 2020 09:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

102

0

ТОП-7 корисних ініціатив, які впровадили ОТГ на Вінниччині

ТОП-7 корисних ініціатив, які впровадили ОТГ на Вінниччині

3 березня голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський розповів про сім ініціатив об’єднаний територіальних громад регіону.


ТОП-7 корисних ініціатив, які впровадили ОТГ на Вінниччині

3 березня голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський розповів про сім ініціатив об’єднаних територіальних громад регіону.

Інформацію посадовець оприлюднив на офіційній сторінці у «Фейсбук».

1.Якушинецька ОТГ - відкриття ситуаційного центру, встановлення камер відеоспостереження.

Система дозволяє оперативно реагувати на правопорушення, злочини, ДТП, забезпечує можливість виявлення зловмисників, допомагає при розгляді наслідків ДТП.

2.Краснопільська ОТГ - відкриття «Інформаційної бібліотеки та Центру дозвілля і культурного розвитку».

Це комфортна зона для проведення дозвілля. Тут обладнані читальні зали. Проводитимуться майстер – класи, тренінги, зустрічі за спільним хобі, курси комп’ютерної грамотності, громадські заходи (тематичні виставки представників місцевої громади). Громадяни зможуть здійснити онлайн платежі (купівля квитків, банківські операції), отримати консультативну допомогу.

3.Іванівська ОТГ - відкриття амбулаторії.

Іванівська ОТГ збудувала амбулаторію в одному із населених пунктів громади за рахунок власного бюджету (с.Гущинці). Вартість робіт склала 3 млн грн.

4.Немирівська ОТГ - запровадження бюджету громадських ініціатив.

Результатом стало створення двох дитячих майданчиків, облаштування благоустрою в одному з мікрорайонів міста, та збудований спортивний об’єкт - футбольне поле.

Практика впровадження бюджету участі, як одного із дієвих механізмів фінансової децентралізації, набирає обертів серед ОТГ Вінниччини.

5.Жданівська ОТГ - відкриття «ZHDANSPACE» молодіжний центр та проєкт «Буккросинг».

«ZHDANSPACE» - молодіжний центр, який нещодавно запрацював на території ОТГ. Це результат налагодженого діалогу сільської ради, мешканців громади та бізнесу. Центр розташувався у приміщенні КЗ «Жданівська публічна бібліотека», і має на меті створення комфортного та сучасного простору для дозвілля і розвитку молоді, обміну думками, генерації ідей та їх реалізації.

6.Іллінецька ОТГ - виготовлення тротуарної плитки з продуктів переробки.

Встановлена лінія зможе переробляти один з найнебезпечніших видів твердих побутових відходів – поліетиленові пакети і плівка, які складають 20% від загального об’єму відсортованого сміття.

7.Северинівська ОТГ - встановлення мобільної сортувальної лінії.

Мобільний комплекс для сортування відходів жителі ОТГ отримали завдяки проєкту, який було подано на обласний конкурс для фінансування з Державного екологічного Фонду.

Інвестовано 2,2 мільйони гривень, з них 15% - кошти громади.

Сміттєсортувальна лінія – це перспективний напрямок у розвитку ОТГ.

Вiнниця.info