27 лип. 2020 17:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

635

0

ТОП фекальних насосів для вигрібної ями. Догляд за прибудинковою територією з Вінниця.інфо

ТОП фекальних насосів для вигрібної ями. Догляд за прибудинковою територією з Вінниця.інфо

Викачка ям в приватному будинку - необхідність. Тому планувати та розраховувати на таке потрібно завчасно. Ми склали ТОП насосів для вигрібних колодязів, щоб Ви могли визначитись із вибором!


У приватному секторі не обійтися без регулярного очищення вигрібних колодязів. Дехто користується послугами спеціальної машини - асенізатора, але в підсумку вона обходиться досить дорого. Та й чи варто переплачувати і залежати від когось, якщо кращі фекальні насоси сьогодні доступні кожному.

Багато вже давно переконалися в ефективності такого способу відкачування стічних вод. Своя техніка швидко окупається, а скористатися нею можна в будь-який час. Каналізаційний насос живиться від побутової мережі і крім викачування каналізації виконує інші функції. З його допомогою осушують підтоплені приміщення, штучні водойми, транспортують воду з колодязів, накопичувальних резервуарів, ставків і т.д.

1. Фекальний насос WERK WQD12

Фекальний насос WERK WQD12

Очолює рейтинг фекальних насосів модель китайського походження WERK WQD12. Це Китай високої якості, та ще й за низькою ціною. Потужність електромотора не найвища, що на продуктивності не позначилося - 17000 л / ч. Приємно дивує і діаметр перекачуваних частинок - до 30 мм. Апарат оснащений захистом від перевантаження і сухого ходу для продовження експлуатаційного терміну. Дренажно-фекальний насос автоматично запускається і відключається в залежності від рівня рідини.

Плюси:

  • надійний чавунний корпус з антикорозійним покриттям;
  • поплавковий вимикач для контролю залишку води;
  • не потребує технічного обслуговування.

Мінуси:

  • недовгий термін гарантії.

2. Насос дренажно-фекальний Vitals Aqua KCG 913o

Насос дренажно-фекальний Vitals Aqua KCG 913o

На другому місці фекальний насос з подрібнювачем Aqua KCG 913o латвійського виробництва. У нього є явна перевага - наявність опції подрібнення. Двигун могутніше, ніж у лідера, але висота напору відчутно менше. Продуктивність теж трохи гірше, а вартість більше. Погружна конструкція важить всього 16 кг, що спрощує експлуатаційний процес. Високий ступінь безпеки для користувача і самого фекального насоса обумовлена вбудованими механізмами проти сухого ходу і перевантаження. Внутрішні вузли захищені від впливу пилу і вологи. Але все це не дозволило відібрати перемогу у китайця.

Плюси:

  • управління полегшено автоматикою;
  • 3-річна гарантія від виробника;
  • легкий, але виконаний з чавуну.

Мінуси:

  • довжина кабелю 6 метрів.

3. Фекальний насос "Sprut" V1300D

Фекальний насос "Sprut" V1300D

Ще один насос для каналізації з Китаю опинився в огляді, надійно закріпившись на третій позиції. Він володіє значними технічними характеристиками. Електричний двигун потужніший від інших - 1550 Вт, що забезпечує також і найвищу продуктивність - до 21500 л / ч. З цієї причини пристрій значно дорожче. Водонепроникний комбінований кожух захищає робочий механізм від пилу та вологи, що продовжує його експлуатаційний термін. Устаткування справляється з перекачуванням великих і густих домішок, завдяки чому ідеально підходить для відкачування каналізації.

Плюси:

  • розрахований на 20 пусків протягом години;
  • захищений від низького рівня рідини і надмірного навантаження;
  • вбудована високоміцна ріжучий система.

Мінуси:

  • не виявлено.

4. Фекальний насос Aquatica WQD7-12-1.1QGF

Фекальний насос Aquatica WQD7-12-1.1QGF

Відмінними робочими параметрами наділений також насос з ріжучим пристроєм від Акватика. Двигун потужністю 1100 Вт забезпечує хорошу продуктивність до 15000 л / ч, але це все ж менше, ніж у переможця. Механічне ущільнення з керамографіта запобігає протікання і потрапляння води в каналізаційний насос. Захисні механізми продовжують експлуатаційний термін пристрою і гарантують якісне функціонування. Процес управління спрощує автоматика.

Плюси:

  • високий ступінь захисту від пилу і вологи;
  • довгий кабель живлення;
  • високочутливий поплавковий механізм для контролю залишку рідини.

Мінуси:

  • не виявлено.

5. Фекальний насос DAB FEKA 600 T-NA-SV

Фекальний насос DAB FEKA 600 T-NA-SV

Завершує рейтинг італійське пристрій для вигрібної ями і транспортування води різного ступеня забруднення. У нього найменша потужність мотора, а значить, і споживання енергії. При цьому пропускна здатність непогана - 1580 л / ч. Правда і працює апарат від трифазної електромережі, тому підходить більше для підприємств.
Це також і побутові фекальні насоси, скористатися якими можна в приватному секторі. Головне, щоб було 380. З переваг варто відзначити і збільшену глибину занурення до 7 м, що не допомогло піднятися хоча б на позицію вище.

Плюси:

  • 10-метровий кабель живлення;
  • важить менше за інших;
  • зносостійкий вал двигуна з нержавійки.

Мінуси:

  • висока ціна.