9 лют. 2021 11:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

45

0

ТОВ «Вінницягаз Збут» закликає споживачів вчасно розраховуватися за спожитий газ

ТОВ «Вінницягаз Збут» закликає споживачів вчасно розраховуватися за спожитий газ

На 1 лютого 2021 року жителі області заборгували ТОВ «Вінницягаз Збут» 516 млн гривень


ТОВ «Вінницягаз Збут» закликає споживачів вчасно розраховуватися за спожитий газ

Шановні жителі Вінниччини, на сьогодні спостерігається зниження рівня розрахунків за спожитий газ з боку побутових споживачів. Так, на 1.02.2021 року жителі області заборгували ТОВ «Вінницягаз Збут» 516 млн гривень.

«Левова частка боргу, а це понад 36% від усієї суми, припадаєна домогосподарства м. Вінниці. Жителі обласного центру вже заборгували за газ 188,4 млн грн. Через несвоєчасну сплату побутовими споживачами за газ,наша компанія не може розрахуватися з іншими учасниками газового ринку»,— коментує ситуацію директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

У постачальній компанії наголошують, щооплатити спожитий газ доведеться у будь-якому разі, а робити це добровільно – дешевше. Стягнення боргу в судовому порядку покладає на споживача ще й додаткові витрати. Адже окрім основної суми боргу клієнтам доведеться сплатити судові видатки, пеню, інфляційні витрати (3% річних), а ще, в разі потреби, і послуги виконавчої служби.

«Наголошуємо, що з початку дії карантину «Вінницягаз Збут» не застосовує штрафні санкції за прострочення оплати за спожитий газ та не припиняє газопостачання боржникам. Наші працівники регулярно здійснюють комунікацію з клієнтами нагадуючи про необхідність оплат рахунків, щоб не накопичувати боргів», — повідомляє Василь Сопільник

Для вінничан, які не мають змоги заплатити заборговану суму відразу, «Вінницягаз Збут» дає можливість укласти договір реструктуризації та виплачувати борг частинами.

Також хочемо нагадати, що боржники ризикують втратити субсидії. Тривалі борги за газ є підставою для припинення їх отримання. Згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, якщо споживач боргує за газ понад три місяці, а сума заборгованості перевищує 20 неоподаткованих мінімумів (340 гривень), то він може залишитися без допомоги держави на оплату житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, що клієнти «Вінницягаз Збуту» можуть оплачувати рахунки за газ дистанційно. В компанії працюють онлайн сервіси порталу 104.ua: Особистий кабінет, мобільні додатки для Android та iOS, а також Viber-бот і Telegram-бот.

ТОВ «Вінницягаз Збут» вдячне споживачам-господарям, які сумлінно сплачують завикористаний природний газ. Ми, зі свого боку, залишаємось стабільним та надійним постачальником газу!

Будьте відповідальними – сплачуйте за спожите блакитне паливо вчасно!

Пресслужба ТОВ «Вінницягаз Збут»