26 лют. 2020 12:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

50

0

Традиційні страви, хіджаб і танці: у Вінниці відбувся фестиваль культур Global Village. Відео

Традиційні страви, хіджаб і танці: у Вінниці відбувся фестиваль культур Global Village. Відео

Вихідними у Вінниці провели фестиваль «Global Village»


Традиційні страви, хіджаб і танці: у Вінниці відбувся фестиваль культур Global Village. Відео

Вихідними у Вінниці провели фестиваль «Global Village», де представники редставники різних країн показували вінничанам свою культуру, проводили майстер-класи та пригощали національними стравами.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу UA:Вінниця.

Юзра Ірфа приїхала з м. Делі (Індія) у рамках проекту «Світ без кордонів». На фестивалі вінничан знайомила із традиційними індійськими стравами.

«Це дуже гостра їжа. В Індії немає нічого «середнього»: або їжа дуже гостра, або дуже солодка. Страва на основі рису, там є ще карі. Вона дуже гостра, її зазвичай їдять кожного дня. Також приготувала макарони з перцем у клярі. Ними я пригощаю вінничан», – каже Юзра Ірфа міста Делі (Індія) на фестиваль привезла національний одяг та їжу.

У вінничан, які куштували традиційну страву Індії, відгуки відрізнялися.

Традиційні страви, хіджаб і танці: у Вінниці відбувся фестиваль культур Global Village. Відео

Мухамед Емін презентував турецьку кухню. Каже, що страва, яку приготував, дещо відрізняється, оскільки не знайшов потрібних спецій.

«Насправді це було дуже важко. Дещо вдалося знайти на місцевих ринках, але так як у вас немає таких спецій, як в Туреччині, тому я додав приправу «Карі». Моя страва вийшла трохи жовта, а має бути помаранчевого і на смак також інша», – каже Мухамед.

Окрім страв, вінничанам також показували національні танці. До прикладу – арабський. Поки чоловіки танцювали, жінки вчили вінничанок, як правильно носити хіджаб.

Традиційні страви, хіджаб і танці: у Вінниці відбувся фестиваль культур Global Village. Відео - фото 2

«Хіджаб означає «повністю весь образ». Це означає, що одяг повинен бути скромним, не вульгарним. Кольори можуть бути різні. Головне – одяг не повинен спокушати», – розповідає Нафіса Розієва, проводить майстер-класи із одягання хіджабу.

Захід організувала міжнародна молодіжна організація AIESEC in Vinnitsia у партнерстві з Ісламським культурним центром «Аль Ісра».

Традиційні страви, хіджаб і танці: у Вінниці відбувся фестиваль культур Global Village. Відео - фото 3

Проект спрямований на те, щоб люди були обізнаними, терпимішими до інших культур і більше також любили свою культуру. Бо коли ти дізнається більше про світ, ти починає усвідомлювати свою ідентичність. Не потрібно боятися того, чого ви не розумієте, потрібно навпаки дізначатися більше», – розповідає Олена Степова , співорганізаторка фестивалю культур «Global Village».

Вінниця – заключне місто, куди «завітав» фестиваль культур. До цього про культури та традиції іншиї країн, учасники розповідали жителям Львова, Полтави та Києва.


Вінниця.info, фото редакції надала організаторка фестивалю культур Алла Карпеко

title