20 квіт. 2021 14:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

261

0

Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання

Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання

Ми поспілкувалася Євгенієм Ждановим, який працює тату-майстром більше 10 років


Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання

Татуювання – це мистецтво. Не на полотні, на тілі. Тату можна закрити давній шрам, залишити спогад про найважливіші моменти життя, відтворити символ, який людина вважає своїм талісманом або просто прикрасити себе. Тату це дуже особисте, емоційне і сокровенне, часто навіть майстер не знає чому людина вирішила нанести на своє тіло те, чи інше зображення. У будь-якому випадку, якщо вирішили зробити татуювання, до цього слід відноситися відповідально.

Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання

Журналістка Вінниця.info поспілкувалася Євгенієм Ждановим, який працює тату-майстром більше 10 років. Його клієнти не лише вінничани, він має досвід роботи в Об’єднаних арабських Еміратах та країнах Європейського Союзу. До речі, вподобання у мешканців східних країн та європейців кардинально не відрізняються.

Тату – це практично на все життя. Чи варто шукати «свого» майстра, на що звертати увагу?

- Людині, що обирає майстра, я б порекомендував порівняти роботи тих майстрів, які їй відомі та про яких вона чула гарні відгуки. Потім серед них обрати того, чиї роботи найбільше сподобалися. Двох однакових татуювальників не існує: якість та стиль виконання можуть суттєво відрізнятися.

Потім бажано побачити хоча б декілька робіт обраного майстра наживо, адже в інтернеті деякі майстри викладають фото власних робіт, відредагувавши їх у Photoshop, або ж фото робіт інших колег, видаючи їх за свої.

Також одне з найважливіших питань, яке повинно цікавити людину перед початком сеансу тату, – це дотримання майстром усіх необхідних вимог щодо стерильності та безпеки робочого процесу.

В більшості випадків люди, напевно, приходять з своїми ідеями, але ж буває так: «хочу щось, не знаю що». Як шукаєте потрібну картинку?

Ідеї для свого майбутнього татуювання можна вільно знайти в інтернеті – наприклад, у Google, на сайті Pinterest, у соцмережах і так далі. Також можна скористатися готовими ескізами обраного майстра або ж замовити йому індивідуальний ескіз відповідно до власного задуму.

Але все таки бажано, щоб перед тим, як прийти на сеанс до тату-майстра, людина хоча б приблизно розуміла свої побажання щодо майбутнього тату. В такому випадку він зможе поділитися своїм баченням, яке майстер детально проаналізує, і на основі якого підготує оптимальний (по змісту, стилю, кольоровій гаммі та розміру) ескіз. Ретельно обговорюється також місце розміщення тату. Тату-майстер може запропонувати свої варіанти на кожному з етапів підготовки ескізу, але останнє слово завжди залишається за клієнтом. Робота не починається до тих пір, поки клієнт не скаже: «Так, це на 100 % мені подобається!»

Є якісь правила підготовки до процедури татуювання?

- Рекомендується за декілька днів до сеансу не вживати алкоголь. Також вранці перед процедурою не пити енергетичних напоїв. Непогано було б добре виспатися та не бути голодним.

Як відбувається сам процес?

- Підготовлений ескіз роздруковується, переноситься спочатку на трансферний папір, а потім з нього (за допомогою спеціального розчину) уже на шкіру. Людина дивиться в дзеркало, і якщо її влаштовує попередній вигляд та розташування малюнку, починається сама робота.

Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання - фото 2

Це боляче?

- Звичайно, є місця, де дискомфорт від процедури відчувається більш виражено, але це все дуже індивідуально.

Існує ряд знеболюючих засобів - креми, мазі, спреї, які можуть бути використані під час нанесення татуювання. Особисто я, по можливості, уникаю їх використання, але в будь-якому випадку це питання завжди обговорюється в індивідуальному порядку.

Є якісь правила догляду за тату?

- Догляд за тату одразу після процедури нанесення та в період загоєння нескладний, але все ж потребує уважності та систематичності, тому що від цього залежить кінцевий результат. Зазвичай кожен майстер дає детальні рекомендації по догляду і розраховує на те, що клієнт буде їх дотримуватися. Адже навіть ідеально виконана робота може постраждати через недбалість клієнта.

При необхідності протягом семи-десяти днів після первинної процедури виконується корекція.

Які частини тіла прикрашають найчастіше татуюванням?

- Переважно – на передпліччя, плече, зап’ястя.

У Вашій практиці були замовлення, які Вас здивували?

Одного разу до мене прийшов хлопець, який хотів, щоб я виконав йому татуювання у вигляді дроту від праски навколо ноги. Він нічого не пояснював, просто хотів саме таке тату. Коли людина приходить до тебе з незвичною ідеєю, головне, що ти намагаєшся з’ясувати, – чи дійсно вона цього хоче.

Адже найкраща нагорода для тату-майстра – задоволений клієнт!

Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання - фото 3

Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання - фото 4

Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання - фото 5

Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання - фото 6

Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання - фото 7

Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання - фото 8

Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання - фото 9

Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання - фото 10

Тренд сезону весна-літо: все, що вінничанам варто знати про татуювання - фото 11

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото надані Євгенієм Ждановим