29 січ. 2015 17:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

88

0

Третина вінничан, яким приходять повістки, підуть "на фронт"

Третина вінничан, яким приходять повістки, підуть "на фронт"

 Не всім вінничанам, яким приходять повістки, підуть на фронт


Третина вінничан, яким приходять повістки, підуть "на фронт"

 29 січня відбулася прес-конференція, під час якої обговорювалася четверта хвиля мобілізації на Вінниччині.

Під час мобілізації до складу Збройних Сил на території Вінницької області призвуть близько 2,5 тисяч військовозобов’язаних. Близько 8-9 тисяч повісток на даний момент уже вручено з урахуванням резерву у Вінницькій області.

Явка по повістці складає 30-40% залежно від району. Але решта мешканців Вінниччини не є ухильниками, можливо просто на час оповіщення війсковозабов’язаного немає на місці.

У першу чергу ухильниками не можна вважати таких людей: заброньовані, непридатні за станом здоров’я, чоловіки на утриманні, яких перебуває 3 і більше неповнолітніх дітей, а також засуджені. В подальшому буде складено базу тих, хто ухиляється від військової служби.

На Вінниччині придатних до служби чоловіків приблизно 40%, але це залежить від району.

Як розповів заступник Вінницького обласного комісара по роботі з особовим складом та зав'язками з громадкістю підполковник Олег Маляренко, коженвійськовозабов’язаний має пройти  професійний психологічний відбір.

«Є досвід, що прибувають хлопці в зону АТО і мають низькі морально ділові-якості, є такі що порушують військову дисципліну, скоюють військові злочини та вживають алкогольні напої для хоробрості, а це є не допустимим. Тому за наказом начальника Генерального штабу введена вимога щодо проходження кожного військовозабов’язаного професійного психологічного відбору. Обласна державна адміністрація управління освіти має надати цивільних фахівців для роботи в військових комісаріатах для проведення професійного відбору. За певними критеріямє є такі чоловіки, яких «відсіюють»», - говорить Олег Маляренко.

За його словами, людина, яка не бажає проходити службу, будь-якими шляхами буде ухилятися.

«На Вінниччині є військовозабов’язані, які вважають, що мобілізація є незаконною і вони відмовляються проходити службу. Працівники відповідно проводять роз’яснювальні роботи, піднімають керівні документи. Бувало й таке, що наймали юристів, і відправляли підтверджуючі документи в прокуратуру і тоді вже приймається законне рішення. Вже зафіксовано 15-20 випадків на Вінниччині ухилення від служби», - розповів Олег Маляренко

На сьогоднішній день стоїть завдання відібрати на посаду роботи з особовим складом фахівців, які мають досвід роботи з людьми, тобто викладачі навчальних закладів. На даний час потрібні офіцери психологи і зараз ця структура відновлюється.

«Не залежно чи військовозабов’язаний доброволець, чи прийшов з повісткою, йому видається обмундирування, забезпечується всім 100%: і індивідуальним захистом, і військовою формою», – зазначив підполковник, начальник відділу оперативно-територіальної оборони Вінницького обласного комісаріату Олександр Збрищак. 

Третина вінничан, яким приходять повістки, підуть "на фронт"

Третина вінничан, яким приходять повістки, підуть "на фронт" - фото 2

Третина вінничан, яким приходять повістки, підуть "на фронт" - фото 3

Третина вінничан, яким приходять повістки, підуть "на фронт" - фото 4

ВИННИЦА.info