23 серп. 2017 10:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

126

0

У Центральному парку Вінниці поселилися великі африканські черепахи. Фото

У Центральному парку Вінниці поселилися великі африканські черепахи. Фото

У центрі Вінниці оселилися три гігантські африканські черепахи


У Центральному парку Вінниці поселилися великі африканські черепахи. Фото

 До вінницького Центрального парку завезли три африканських плащеносних черепахи. Вони знаходяться у міні-зоопарку. Гігантським, у своєму роді, тваринам по 5-6 років.

«Привезли черепах зовсім нещодавно. Але вони дуже швидко адаптувалися у Вінниці. початку трішки шипіли. Тепер, дуже радо зустрічають відвідувачів. Не ховають у панцир голову. Роздивляються людей.  Цікаві тварини», - розповідає Вінниця.info керівник зоодворику Віталій Беденко.

Вінниці черепах подарували з дрогобицького зоопарку.

«Це наш зоопарк-побратим. Черепахам у Вінниці добре. Хоч вони африканські, дуже смакують капустою, морквою, яблуками та грушами. Несподівано для нас не нехтують кабачками та огірками. Годуємо їх 3-4 рази на день. За раз вони з’їдають по відру овочів та фруктів. Також полюбляють перекусити люцерною», - продовжує Віталій.

Черепах ще не встигли назвати.

«Думаємо, що їм можна обрати імена з відомого коміксу «Ніндзя-черепахи». Але у нас їх поки троє. І до всього, дві дівчинки та один хлопчик. Проте, якщо у вінничан є ідеї, які імена їм більше пасуватимуть, будемо раді почути», - зауважує Беденко.

У холодний період черепахи будуть жити у зоодворику.

«Для них підготували окремий вольєр. Як і решта тварин у нашому зоопарку, вони будуть жити у комфортабельних апартаментах з додатковим обігрівом та смачною їжею. Правда, є ідея, аби зробити для них окремий вольєр зі скла. Але для цього поки не маємо додаткових фінансів. Якщо є у когось вільні склопакети, з яких можна облаштувати прозоре житло для черепах, будемо раді », - зауважує Віталій.

Черепахи продовжують рости. Стануть у двічі більшими. 

У Центральному парку Вінниці поселилися великі африканські черепахи. Фото

У Центральному парку Вінниці поселилися великі африканські черепахи. Фото - фото 2

У Центральному парку Вінниці поселилися великі африканські черепахи. Фото - фото 3

У Центральному парку Вінниці поселилися великі африканські черепахи. Фото - фото 4

Вінниця.info