11 лют. 2015 14:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

59

0

Трьох злочинців, які намагались вбити фермера на Вінниччині, «посадили» на 14 років

Трьох злочинців, які намагались вбити фермера на Вінниччині, «посадили» на 14 років

 Хоча вбивці намагались будь-якими способами уникнути кримінальної відповідальності


Трьох злочинців, які намагались вбити фермера на Вінниччині, «посадили» на 14 років

 Судом винесено обвинувальний вирок у кримінальному провадженні щодо замаху на замовне вбивство фермера, державне обвинувачення в якому підтримувалось Жмеринською міжрайонною прокуратурою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Вінницькій області.

У жовтні 2013 року троє осіб на території Жмеринського району, використовуючи пістолет, вчинили замах на життя бізнесмена. Метою зловмисників було заволодіти майном потерпілого. Однак, чоловік, незважаючи на численні поранення, зумів утекти від нападників та самостійно дістався до райвідділу міліції.

Завдяки вчасним та ефективним діям правоохоронців, двох виконавців злочину затримано відразу, а в подальшому встановлено місцезнаходження й затримано замовника, який перебував за межами Вінницької області.

За результатами досудового розслідування зловмисникам пред’явлено обвинувачення за ч. 2 ст. 15 (закінчений замах на умисне вбивство), п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинений з корисливих мотивів на замовлення, за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання та придбання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України.

Однак, своєї вини у скоєному злочині вони не визнали та намагались будь-якими способами уникнути кримінальної відповідальності, надаючи в суді неправдиві свідчення. Проте, провину злочинців наявними доказами повністю доведено й у колегії суддів не залишилось сумнівів щодо винуватості вказаних осіб.

Наразі, усіх трьох зловмисників судом визнано винними й винесено справедливий вирок - двом призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років, а одному – 14 років 6 місяців.

ВИННИЦА.info