5 жовт. 2020 17:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

138

0

Троє кандидатів відмовились йти в мери Вінниці. ТВК скасувала їх реєстрацію

Троє кандидатів відмовились йти в мери Вінниці. ТВК скасувала їх реєстрацію

ТВК скасувала реєстрацію трьох кандидатів на посаду міського голови Вінниці


Троє кандидатів відмовились йти в мери Вінниці. ТВК скасувала їх реєстрацію

Вінницька міська територіальна виборча комісія 2 жовтня скасувала реєстрацію трьох кандидатів на посаду міського голови Вінниці, відповідно до поданих ними заяв. Всі кандидати були висунуті шляхом самовисування - Андрій Ткачук, Світлана Стахова і Галина Шванова.

Рішення опубліковані на сайті Вінницької міської ради.

«До Вінницької міської територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області 02 жовтня 2020 року надійшла заява кандидата на посаду Вінницького міського голови Шванової Галини Віталіївни, висунутої шляхом самовисування, про відмову від балотування кандидатом на посаду Вінницького міського голови на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Розглянувши зазначену заяву, Вінницька міська територіальна виборча комісія Вінницького району Вінницької області встановила, що вона подана не пізніш як за дев’ятнадцять днів до дня голосування, тому підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, відповідно до пункту 5 частини другої статті 206, статті 231 Виборчого кодексу України, керуючись статтями 36, 37 Виборчого кодексу України, постановами Центральної виборчої комісії від 10 серпня 2020 року №173 та від 25 серпня 2020 року № 200, Вінницька міська територіальна виборча комісія Вінницького району Вінницької області ПОСТАНОВЛЯЄ:

  • Скасувати реєстрацію кандидата на посаду Вінницького міського голови на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року - Шванової Галини Віталіївни;
  • Копію цієї постанови надати Швановій Галині Віталіївні.
  • Зобов’язати Шванову Галину Віталіївну повернути посвідчення кандидата на посаду Вінницького міського голови до Вінницької міської територіальної виборчої комісії Вінницького району Вінницької області.
  • Цю постанову оприлюднити на сайті Вінницької міської ради;
  • Постанову надати до відділу ведення Державного реєстру виборців міста Вінниці для подальшого надсилання Центральній виборчій комісії», - зазначено в постанові

Також 2 жовтня заяви надійшли від Ткачука Андрія Васильовича та Стахової Світлани Олександрівни. Відповідно, реєстрації зазначених кандидатів на посаду Вінницького міського голови на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року скасовані.

Залишається 10 кандидатів на посаду Вінницького міського голови.

Як відомо, 5 жовтня - останній день, коли кандидат або партія може подати заяву про скасування реєстрації або загального списку, або окремого кандидата.

Вінниця.info