8 лип. 2019 17:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

171

0

Трудящі, плакати Сталіна і масово-політична робота. Про що розповідає кінохроніка Вінниці 50-х років. Відео

Трудящі, плакати Сталіна і масово-політична робота. Про що розповідає кінохроніка Вінниці 50-х років. Відео

В мережі опублікували кінохроніку про Вінницю 50-х років минулого століття.


Трудящі, плакати Сталіна і масово-політична робота. Про що розповідає кінохроніка Вінниці 50-х років. Відео

В мережі опублікували кінохроніку про Вінницю 50-х років минулого століття. На відео – центр міста, парад з нагоди відкриття парку культури та відпочинку, робота колгоспників на полях і сквер преси, де «трудящі завжди мають смогу прочитати свіжий номер газети».

Кілька цитат з кінохроніки.

- «Радянська влада перетворила колишнє позаштатне місто на квітучий обласний центр. У 1946-му році своїми силами було збудовано понад 200 електростанцій. Славний почин вінничан підхопили колгоспники всієї республіки».

- «Вінничани впорядковують своє прекрасне місто. Будується драматичний театр, відбудовано кінотеатр. Чудовий парк культури і відпочинку одержали жителі міста цього року».

- «Вінничани люблять своє місто, його зелені вулиці, сквери, парки. У вільні години трудящі Вінниці йдуть до парку, який став справжнім вогнищем соціалістичної культури, де широко провадиться масово-політична робота. Тут застосовують різноманітні форми культурного обслуговування трудящих. Широко використовують наочну агітацію».

- «У центрі міста створений сквер преси. Такі сквери створені у багатьох містах області. Преса – могутня зброя більшовиків. Трудящі завжди мають смогу прочитати свіжий номер газети».

- «Ланка героїв соціалістичної праці зобов’язалися зібрати по 650 центнерів буряків з гектара. Колгоспники старанно обробляють кожен рядок».

- «Партійні організації Вінниччини широко проводять масово-політичну роботу у полі… Книгоноша розвантажує свою сумку і книги потрапляють до рук тих, для кого вони написані. До рук народу. Книги – невичерпне джерело знань, люблять і шанують радянську люди».

- «Стінна газета «Більшовик» - гостра зброя у боротьбі за врожай. Вона розповідає про передовий досвід. Газета безжально критикує непорядки в колгоспі, ганьбить ледарів і бракоробів».


Вінниця.info

title