16 лип. 2021 10:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

60

0

​Три громади Вінниччини отримали нове протипожежне обладнання

​Три громади Вінниччини отримали нове протипожежне обладнання

Проєкт фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.


​Три громади Вінниччини отримали нове протипожежне обладнання

15 липня представники Дашівської, Северинівської та Мурафської територіальних громад отримали сертифікати та протипожежне обладнання. Проєкт є частиною низки заходів, що реалізуються в рамках програми «Польська допомога».

Про це повідомляє ГО «Подільська агенція регіонального розвитку».

Спеціалізоване обладнання для підвищення спроможності місцевих пожежних команд передали в межах проєкту «Підтримка органів місцевого самоврядування Вінницької області у сфері протипожежного захисту», що впроваджується ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» спільно з Генеральним консульством Республіки Польща у Вінниці.

​Три громади Вінниччини отримали нове протипожежне обладнання

«Сьогодні ми отримуємо за програмою «Польська допомога» від Міністерства закордонних справ Республіки Польща протипожежне обладнання для трьох громад, які перемогли в конкурсі – Северинівська, Дашівська, Мурафська. Це спорядження для посилення дієздатності місцевих пожежних команд. Безпека наших громадян – надзвичайно важливий елемент, і ми всі про це дбаємо. Дякую за співпрацю з Генеральним консульством Республіки Польща у Вінниці, яка давним-давно започаткована, і сьогодні це черговий етап її підтвердження. Сподіваюся, що й в подальшому ми зможемо реалізовувати проєкти, які посилюватимуть нашу співпрацю і посилюватимуть наші громади», - сказав голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

Забезпечення громад протипожежним обладнанням - це черговий проєкт, який реалізується не лише у Вінницькій області, а й в інших областях України, що належать до Вінницького консульського округу.

​Три громади Вінниччини отримали нове протипожежне обладнання - фото 2

«Це обладнання, яке ми передаємо в рамках проєкту, буде застосовуватися пожежними командами у випадку надзвичайних ситуацій. І я радий, що це обладнання потрапляє безпосередньо в громади, туди, де є відповідають за людське життя, туди, де живуть люди й потребують захисту у випадку екстрених ситуацій. Вінницька область відрізняється своїм дружнім підходом до Польщі та польського народу, і це підтверджує наша співпраця. Працюємо в напрямку співпраці між нашими громадами й сподіваємося на вдалу подальшу реалізацію проєктів», - зазначив Генерального консула Республіки Польща у Вінниці Даміан Цярцінський.

Голови громад, які отримали протипожежне обладнання, наголосили на тому, що мати таке обладнання для команд надзвичайно важливо, адже це дасть змогу ефективніше реагувати на екстрені ситуації, які виникають в громадах.

«Нам дуже приємна така співпраця. Зазначу, що пожежний автомобіль, який сьогодні має Северинівська громада, ми теж отримали з Польщі від партнерської гміни Пунськ три роки тому. А тепер ми маємо протипожежне обладнання. Це обладнання – перш за все, безпека наших пожежників. 79 вогнегасників, мотопомпа, генератор, електричні ножиці й інше обладнання – це те, чого потребували наші пожежні команди», - сказав голова Северинівської сільської ради Василь Малярчук.

​Три громади Вінниччини отримали нове протипожежне обладнання - фото 3

Реалізація проєкту в громадах сприятиме ефективнішій боротьбі з пожежами та іншими надзвичайними ситуаціями, що допоможе пожежним командам оперативніше та якісніше надавати допомогу мешканцям.

Проєкт «Підтримка органів місцевого самоврядування Вінницької області у сфері протипожежного захисту» є частиною низки заходів, що реалізуються в рамках програми «Польська допомога» вже протягом багатьох років на всій території України, зокрема у Чернівецькій та Вінницькій областях Вінницького консульського округу.

До слова, проєкт фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

​Три громади Вінниччини отримали нове протипожежне обладнання - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ГО «Подільська агенція регіонального розвитку»