7 серп. 2019 15:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

202

0

Три вінницьких училища стали учасниками Міжнародного проекту

Три вінницьких училища стали учасниками Міжнародного проекту

Участь у відборі взяли 11 закладів профтехосвіти, що подали заявки


Три вінницьких училища стали учасниками Міжнародного проекту

Вище професійне училище №41 м. Тульчин, ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище», ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» - триучилища Вінниччини стали учасниками міжнародного проекту створення Центрів професійної досконалості:

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

«Важливим кроком у розвитку професійно-технічної освіти стало підписання 17 грудня 2018 року Угоди між Україною та Європейською Комісією про фінансування Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України», загальний бюджет якої складає 58,0 млн. євро. Для нас це важливий крок вперед. Адже вказана допомога насамперед буде спрямована на підвищення ефективності реформ в області професійно-технічної освіти в Україні; покращення якості та привабливості професійно-технічної освіти як для жінок, так і для чоловіків, а також збільшення її відповідності потребам ринку праці, у тому числі для подолання гендерної сегрегації ринку праці.

В свою чергу, Міністерством освіти і науки України повідомлено про те, що в рамках зазначеної Програми розпочато реформування системи професійної (професійно-технічної) освіти, а саме створення Центрів професійної досконалості, для яких узгоджено перелік пріоритетних професій», - зазначив Ігор Івасюк.

Участь у відборі взяли 11 закладів профтехосвіти, що подали заявки. Так, за результатами першого засідання робочої групи, 1 серпня 2019 року були відібрані 5 закладів, які сьогодні боролися за місце в проекті. В підсумку засідання шляхом таємного голосування було обрано три найбільш відповідні заклади, ними стали: Вище професійне училище №41 м. Тульчин, ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище», ДПТНЗ «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг». Три училища візьмуть участь в міжнародному проекті.

Три вінницьких училища стали учасниками Міжнародного проекту

Довідка.

В рамках Компоненту 3 Програми «Модернізація інфраструктури професійної (професійно-технічної) освіти» заплановано створення Центрів професійної досконалості (далі - ЦПД) - сучасних інноваційних закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які забезпечуватимуть: навчання за гнучкими програмами для усіх вікових категорій; створення та функціонування кваліфікаційних центрів для підтвердження результатів формальної, неформальної та інформальної освіти; формування сучасного освітнього середовища та інформаційно-комунікативного простору професійної (професійно-технічної) освіти.

Програмою «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» передбачається, що кошти Компоненту 3 будуть спрямовані на: придбання та встановлення обладнання і матеріалів; будівництво та/або реконструкцію ЦПД та їх інфраструктури. Загальний обсяг фінансування Програми «EU4Skills» - 58 млн. євро.

Для створення центрів професійної досконалості узгоджено перелік пріоритетних професій.

Відповідно до доручення голови «Про конкурсний відбір ЗП(ПТ)О області для реалізації проектів створення Центру професійної досконалості» створено робочу групу з конкурсного відбору ЗП(ПТ)О області для реалізації проекту.

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької ОДА