7 лют. 2019 12:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

107

0

Цього року планують завершити ремонт траси М-12 - з Вінниці до Умані

Цього року планують завершити ремонт траси М-12 - з Вінниці до Умані

Цього року планують завершити ремонт траси М-12 - з Вінниці до Умані


Цього року планують завершити ремонт траси М-12 - з Вінниці до Умані


Цього року у Вінницькій області міжнародна траса М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» буде пріоритетною для проведення ремонту. Саме вона входить до транспортного коридору «Go Highway», що з’єднає порти польського Гданська та Одеси. До «реанімації» місцевих доріг планують приступити не раніше 2022 року.

Про це 7 лютого під час прес-конференції розповів керівник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук.

«На автодорогу М-12 ми отримали фінансування в розмірі 2,2 мільярда гривень. За ці кошти плануємо завершити трасу на 90%. Нам залишається зробити кілька ділянок: повністю оновимо покриття від Вінниці до Немирова (там вже прокладено близько 20 кілометрів). Точно буде 13 кілометрів капітального ремонту за Гайсином, кілька ділянок біля Райгорода. Фактично, Гайсин повністю приєднаємо до Черкаської області.

Якщо отримаємо додаткове фінансування, то на 2020 рік залишається тільки 4 мости», - говорить посадовець.

Відомо, що минулого року Служба автомобільних доріг Вінниччини отримала кошти, які не змогли освоїти інші регіони. Це дозволимо додатково відремонтувати 14 кілометрів.

Ігор Корольчук зазначає, що у 2018-му практично завершили роботи від Вінниці до Житомирської області, залишилася тільки одна ділянка біля населеного пункту Махнівка (колишнє Комсомольське). Міжнародна автодорога М-21 «Виступовичі — Житомир — Могилів-Подільський» тане пріоритетною у 2020 році.

Щодо місцевих доріг, то тут ситуація значно складніша. Чиновник припускає, що капітально ремонтувати їх розпочнуть не раніше 2022 року. Наразі служба забезпечує проїзд цими шляхами, «латаючи» ями. По декуди, оновлюють цілі «карти» покриття.

Минулого року місцеві дороги перейшли в підпорядкування обласної ради. Тому гроші на їх ремонт виділяють саме з регіонального бюджету. Деякі підприємства та агрохолдинги самостійно погоджують допомагати і транспортом, і грішми.

«Все залежить від влади на місцях», - пояснює Ігор Корольчук.

Вiнниця.info