8 жовт. 2019 10:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

80

0

Цьогоріч через Вінницьку митницю пройшли понад 2 тисячі прочан-хасидів

Цьогоріч через Вінницьку митницю пройшли понад 2 тисячі прочан-хасидів

З 25 вересня по 3 жовтня через міжнародний пункт пропуску «Аеропорт-Вінниця» вінницькі митники пропустили майже 2363 ізраїльтян.


Цьогоріч через Вінницьку митницю пройшли понад 2 тисячі прочан-хасидів

З 25 вересня по 3 жовтня через міжнародний пункт пропуску «Аеропорт-Вінниця» вінницькі митники пропустили майже 2363 ізраїльтян. Митний кордон України вони перетинали до та після святкування іудейського Нового року Рош-га-Шана.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Вінницькій області.

«Щорічно за визначеною програмою відвідування святих для євреїв місць у м. Умань Черкаської області, в Україну та з України, слідують прочани-хасиди з Ізраїлю для святкування іудейського Нового року Рош-га-Шана. Цього року було передбачено 26 міжнародних рейсів»,– повідомив перший заступник начальника Вінницької митниці ДФС Ігор Путишин.

З метою забезпечення злагодженої співпраці і чіткої координації дій всіх служб під час обслуговування рейсів з прочанами-хасидами Вінницькою обласною державною адміністрацією була проведена оперативна нарада, з представниками Вінницької міської ради, УСБУ у Вінницькій області, Вінницької митниці ДФС, підрозділів Державної прикордонної служби України у Вінницькій області, КП «Аеропорт Вінниця», перевізниками.

Посадовець додає, що для виконання митних формальностей, при здійсненні митного контролю та митного оформлення товарів, що переміщуються пасажирами та літаків перевізників, були задіяні додаткові оперативні групи, до складу яких входили посадові особи митниці з різних підрозділів, в тому числі кінологічні команди.

Відтак завдяки спільним злагодженим зусиллям митників і представників суміжних служб відвідування прочанами святих місць цього року відбулось без неприємних інцидентів.

Вінниця.info