4 верес. 2020 16:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

83

0

Централізованою подачею кисню забезпечать всі опорні Вінниччини

Централізованою подачею кисню забезпечать всі опорні Вінниччини

Вінницька область на 13 місці по Україні за кількістю хворих COVID-19


Централізованою подачею кисню забезпечать всі опорні Вінниччини

На Вінниччині можуть обслуговувати пацієнтів з COVID-19, по області 16-ть вже приймають пацієнтів. Раніше було лише дев'ять лікарень.

«В регіоні завчасно подбали про здоров'я пацієнтів збільшивши кількість стаціонарів по районах. З дев'яти, які приймають пацієнтів з підтвердженим діагнозом, їх кількість збільшилася на 15-ть. У найближчі місяці кількість відділень по лікарням області примножать практично до двох десятків. Це допоможе розподілу маршрутів пацієнта і завантаженості по районах», - розповідає Вінниця.info директор департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької облдержадміністрації Ольга Задорожна.

Нині готують до відкриття лікарню у Ямполі.

«Там відбулося 5-6 років тому реконструкція інфекційного відділення. У них є підготовані кадри. Місцева влада знайшла можливості відновити відділення з усіма вимогами. Триває також забезпечення централізованою подачею кисню. Бо раніше працювали на концентраторах з балонів. Це зніме дуже багато проблем для пацієнтів. До лікарні можуть доправляти не тільки легких та середньої важкості пацієнтів, а й реанімаційних», - продовжує Задорожна.

Централізованою подачею кисню забезпечать всі опорні Вінниччини

За словами Задорожної, забезпечення централізованою подачею кисню — проблема практично по всій країні.

«Для всіх органів влади вирішення цієї проблеми — має стати першочерговим завданням. Були дані відповідні доручення. От зараз Крижопіль готується до відкриття. Там є достатньо обладнання. Але є ще одна проблема - недостатньо кадрів. Не вистачає реаніматологів та інфекціоністів. Тому їх будуть залучати по відрядженню з інших районів», - зауважує директор департаменту.

Також заплановано відкриття опорної лікарні у Немирові.

«Самі бачите, статистика по коронаірусу в області кожним днем погіршується. Пацієнтів стає все більше, і більше. Серед них збільшується кількість важких пацієнтів. Для того, щоб ми завжди мали запас, резерв ліжок, щоб ми могли бути більш мобільними, допомога була кращою, збільшуємо кількість лікарень, які йшли другою хвилею, ми їх тримали як резерв, вже вступають в дію. Було 520, а стало 1007 ліжок. І кількість місць найближчим часом зросте ще мінімум на півсотні», - пояснює Задорожна.

Нагадаємо, Вінницький район у «помаранчевій» зоні небезпеки поширення COVID-19

Вінниця.info