12 жовт. 2021 10:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

194

0

Центром Вінниці бігають лисенята. Фото і відео

Центром Вінниці бігають лисенята. Фото і відео

Така ж ситуація і по населенним пунктам області


Центром Вінниці бігають лисенята. Фото і відео

У соціальних мережах частішають пости з відео, де Вінницею бігають лисенята. Один з таких випадків стався днями прямо під міським Універмагом. Користувачі відзняли, як молодий хижак бігає зеленою зоною. Не боїться ні людей, ні жвавого руху автотранспорту.

Подібний випадок також трапився у мікрорайоні «Поділля». Там на відео відзняли, як молодий лис бігає спальним районом.

Це вже не перший випадок, коли середмістям Вінниці бігають лиси. Взимку, у мікрорайоні Академічний, місцеві жителі вкотре помітили лисицю, яка сиділа на клумбах під багатоповерхівкою.

Така ж ситуація і по населенним пунктам області. Як у Демидівці лисиця з лисенятами оселилися у сіннику.

Центром Вінниці бігають лисенята. Фото і відео

Як зауважують фахівці, на Вінниччині нині постала проблема з кількістю лисів.

«Якщо по нормах одна тварина може знаходитися на території тисячу гектарів, і це норма, то зараз нараховується від чотирьох до восьми. Найгірше, що саме лиси є найбільшими розповсюджувачами сказу. Якщо ці хижаки часті гості у селах, то звісно для міста, це незвичне явище. Але рефлекси поїсти у лисів тепер вищі, аніж рефлекси самозахисту. Вони стають дедалі нахабніші», - пояснював Станіслав Вовк, речник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Центром Вінниці бігають лисенята. Фото і відео  - фото 2


Ветеринари попереджають, сказом людина чи тварина може заразитися навіть від слини, яку уражена тварина залишить на ґрунті, траві чи поверхнях у дворі.

«Навіть, якщо просто доторкнутися до слини зі збудником. Уявляєте, яка це небезпека для дітей у дворі, та й дорослих. Сказ – невиліковна хвороба! І дуже небезпечна тим, що може не проявляти себе симптоматично. Поки не уразить головний мозок», - зауважував досвідчений ветеринар та керівник Подільського зоопарку Євген Ткачик.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото і відео з соціальних мереж.

title